Gündem
  • 31.8.2013 16:45

Bir haftada 250 bin kişi çıkış yaptı!

TATİLLERİNİ Türkiye'de geçirdikten sonra çalıştıkları Avrupa ülkelerine dönen Türk işçilerinin başta Kapıkule olmak üzere sınır kapılarından çıkış kuyrukları bugün eridi.

İpsala'da 17 kilometre olan Türk işçilerin bekleme kuyruğu 7 kilometreye düşerken, Hamzabeyli'de 7 kilometrelik kuyruk tamamen bitti. Pazarkule Sınır Kapısı'nda ise Yunanistan'a çıkış yapmak isteyen yaklaşık 100 kadar araç kaldı.

Dönüş yoluna geçen Türk işçilerinin 3 günlük dönüş çilesi bugün normal yoğunluğun altına indi. Edirne'de tüm gümrük kapılarında yaşanan kuyrukların büyük bir kısmı eritilirken, Bulgaristan sınırındaki Kapıkule Sınır Kapısı'nda gümrük sahasının içinde çıkış için bekleyen 800 araç dışında, başka bekleyen bulunmuyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndaki 7 kilometreyi bulan araç kuyruğu ise tamamen eritildi.

Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda yaklaşık 100 araç yaklaşık 2 kilometre kuyruk oluştururken, İpsala Sınır Kapısı'nda daha önce 17 kilometreye kadar ulaşan Türk işçilerinin araç kuyruğu bugün 7 kilometreye kadar düştü.

TUVALET BİLE YOK

Düzce'den yaşadığı Fransa'ya dönmek için yola çıktığını anlatan Türk işçisi Fahri Çapa, "Pazarkule'ye sabah 05.00 sıralarında geldik ve kuyruğa girdik hala gümrüğe ulaşamadık. Çevrede tuvalet bile yok, küçük çocuklarımız var. Neden kuyruk olduğunu da bilmiyoruz. Biz sadece beklemekle mükellefiz burada" diye konuştu.

Avrupalı Türk işçilerinden Nagihan Gedik 6 saattir Yunanistan'a çıkış yapmak için Pazarkule Sınır Kapısı'nda beklediğini söyleyerek "Sabah geldik, 6 saattir çıkış yapamadık bekliyoruz. Burada hiçbir şey yok, tuvalet bile yok. Rezillik diz boyu. Bu gümrüğün biraz daha güzelleştirilmesi ve iyi bir tuvalete ihtiyacı var. Gümrüklerde gişelerin çoğaltılması lazım özellikle bu zamanlarda daha çok gişe açılması gerekiyor. Burada çoluk çocuk perişan olduk" dedi.

BİR HAFTADA 250 BİN KİŞİ ÇIKIŞ YAPTI

Türk işçilerinin dönüşlerinin yoğunlaştığı son bir hafta içerisinde Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır kapılarından 52 bin 851 bin araçla 246 bin 20 kişi çıkış yaptı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER