Asayiş
  • 22.8.2013 12:50

Bir milyon kök Hint keneviri ele geçirildi

Erzurum'da jandarmanın yaptığı yol kontrol uygulaması ve arazi tarama çalışmalarında bir milyon 43 bin 500 kök Hint keneviri ele geçirdi. Olayla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

 

Şenkaya ilçe merkezinde ve bağlı köylerde 2 ayrı noktaya eş zamanlı olarak yapılan baskında, 562 bin 850 kök Hint keneviri bulundu. Araziye Hint keneviri ekimini yaptıklarını belirlenen T.B. ve A.B. gözaltına alındı.

Pasinler ilçesinde ise iki köyde 10 ayrı noktada yapılan operasyonda 480 bin 650 kök Hint keneviri ele geçirildi. Ekim yaptıkları belirlenen ve gözaltına alınan Y.D, V.A, E.A, Z.B, K.H, H.G, E.G, İ.A, O.S ve F.K, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ele geçirilen bir milyon 43 bin 500 kök Hint keneviri, jandarma ekiplerinin kontrolünde yakılarak imha edildi.

Vali Ahmet Altıparmak, konula ilgili yaptığı açıklamada, uyuşturucu madde yapımında kullanılan Hint keneviri bitkisine yönelik düzenlenen operasyonların devam edeceğini söyledi.

Jandarma ekiplerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Altıparmak, "Operasyonlarda görev alan bütün personeli başarılarından dolayı kutluyorum. Suç ve suçlulukla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar devam edecektir" dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:35

İLGİLİ HABERLER