Spor
  • 8.5.2013 17:52

'Bir sene de olsa federasyon başkanı olmak isterim'

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "Bir sene de olsa Futbol Federasyonu Başkanı olmak isterim. Bu yaşımda da olsa yaparım" dedi.
 Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye SBF Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe de katıldı. Söyleşi öncesi üniversiteli gençlere hayat hikayesini anlattı.
Gençlerbirliği olarak, geçen yıl Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) 4 milyon lira centilmenlik primi aldıklarını hatırlattı. Cavcav, "Ne sahamız kapanır, ne bizde küfreden olur, ne gelip bir taşkınlık yapan olur, ne gelip hakeme bilmem ne yapan olur. Biz yapı itibariyle ’cici kızlar’ gibi bir takımız. Biz inanın bir kız takımı olsak ancak bu kadar olur" diye konuştu. Cavcav’ın bu sözleri üzerine salonda kahkaha sesleri yükseldi.
Anadolu kulüplerinin şu an uygulanan Spor Toto Süper Lig’de uygulanan "havuz sistemi" ve diğer uygulamalar nedeniyle "4 büyükler" olarak nitelendirilen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’a karşı rekabet etmesinin mümkün olmadığını belirtti. Cavcav, büyük kulüplerin transferlere yüksek ücretler harcadıklarını, bu durumun da transfer piyasasını yükselttiğini anlattı.

"BU YAŞIMDA DA OLSA TFF BAŞKANI OLMAK İSTERİM"
Spor Toto Süper Lig’in naklen yayın havuzundan bazı büyük kulüplerin ayrılma isteğiyle başlayan tartışmalara tepki göstererek, "Bir sene de olsa Futbol Federasyonu Başkanı olmak isterim. Bu yaşımda da olsa yaparım. Neden, dağıtım Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor dışında diğer 14 takım piyon. Bizim başka bir şeyimiz yok. Böyle adalet olmaz" şeklinde konuştu.

ANKARA’YA STAT MESELESİ
İlhan Cavcav, Ankara 19 Mayıs Stadı için yıllık Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 780 bin lira kira ödediklerini belirtti. "Biz stadı yenileyemiyoruz" diyen Cavcav, "Gençlerbirliği olarak böyle bir imkanımız yok. Bunu devlet yapacak. FIFA U-20 Futbol Şampiyonası nedeniyle bir sürü stadın temeli atıldı, Ankara’da ise stadın Etimesgut tarafında yapılacağı ifade ediliyor. Öyle bir durumdayız ki stadın yıkılması durumunda, Ankara’da oynayacağımız stat yok. Oynayacağımız tek stat Yenikent Asaş Stadı. Onlar da kiraya veririz diyorlar. Belediyeyi yermek için söylemiyorum ama ben belediye başkanı olsam benim takımım olmaz. Şehrin bütün gençlerine futbol oynayacak, basket oynayacak, yüzebilecek alanları gençliğin hizmetine sunarım" ifadelerini kullandı.
Cavcav, MKE Ankaragücü’nün bu sezon 19 Mayıs Stadı’nda oynadığı maçlarda kırılan koltuk paralarını da kendilerinin ödediğini belirtti. Cavcav, "Onlar kırıyor, biz yapıyoruz" dedi.
Başkan Cavcav ve futbolcular, söyleşinin ardından üniversiteli taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER