Sağlık
  • 29.9.2011 13:05

"BİR ŞEYİ YOK" DİYE HASTANEDEN EVE GÖNDERİLEN ÇOCUK ÖLDÜ

FATİH KEÇE-TAHA ACAR-YUSUF KOYUN
İddiaya göre, ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Nilay Tuncer, geçtiğimiz hafta karın ağrısı şikayetiyle anne Şule Tuncer (41) tarafından Doktor Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. İlk gittiklerinde burada çocuğu muayene eden doktor, "Bir şeyi yok, üşütmüş" diyerek ağrı kesici ve antibiyotik yazıp çocuğu eve gönderdi. Ancak eve giden aile, ilacı kullanmasına rağmen sabaha kadar çocuğun ağrısı geçmeyince biraz daha bekleyip akşamüzeri yine hastanenin acil servisine geldi.
Nilay'ı kontrol eden doktor, yine ağrı kesici ve antibiyotik vererek kızı evine gönderdi. Ancak Nilay'ın ağrıları yine geçmedi. Anne üçüncü kez aynı hastanenin aciline götürdüğünde bu kez doktorlar tahlil yapıp, film çekti. Tahlilde bir oranın yüksek çıkmasına rağmen filme bakan doktor, "Bir şey olmaz" diyerek küçük kızı gönderdi. Aynı hastanede başka doktorlara da götürülen kız çocuğuna üşütme teşhisi konularak, evine gönderildi. Ancak 10 yaşındaki Nilay, 5. sınıfa başlayamadan cumartesi günü fenalaşarak hayatını kaybetti.
Çocuğunu kaybeden anne Şule Tuncer, "Kızımın rahatsızlığı karın ağrısıyla başladı. Onu hastaneye götürdüğümde kızım karın ağrısından kıvranıyordu. Yapılan tahlil ve filmlerle birlikte doktor 'bir şeyi yok' diyerek antibiyotik ilaç yazdı. Yazdığı ilaçtan sonra kızım daha da kötüleşti. Ben Doktor Baran Çocuk Hastanesi'nde başka doktorlara da götürdüm. Onlar da 'bir şey yok, sadece üşütmüş' diyerek ilaçlarını kullanmasını istedi. Bir üşütmeyle insan mı ölürmüş? Benim kızım o ilaçlardan sonra hiçbir şey yemedi.
Hep yediklerini geri çıkardı. Aradan 6 gün geçince kızım daha da kötüleşti. Kollarımda ağzından ve burnundan irin ve kan gelerek ruhunu teslim etti. 'Hiçbir şey yok' deyip eve gönderilen çocuk şu an öldü. Ben kızımla yeterince ilgilenmeyen görevlileri Allah'a havale ediyorum. Bu dünyada da şikayetçiyim. Herkes görevini tam yerine getirsin. Başbakanımdan, Sağlık Bakanımdan o doktorlara hesap sormalarını ve gereken cezayı vermesini istiyorum" dedi.
Nilay'ın dayısı İsmail Hakkı Erdoğmuş ise, bu çağda karın ağrısı şikayetiyle 10 yaşındaki bir çocuğu toprağa vermenin çok acı olduğunu belirterek, "Çocukta belirgin bir hastalık olsa tamam kader diyeceğiz ama karın ağrısı nedeniyle üç kez doktora giden çocuk en sonunda öldü. Aileden herkes şokta. Çocuk hayat doluydu. 3 yeğenimden en büyüğüydü. Bu yıl 5. sınıfa gidecekti ama hayatını kaybettiği için gidemedi. Ben bu durumda doktorun ihmali olduğunu düşünüyorum. Karın ağrısına ağrı kesici ve antibiyotik verip göndermiş. Bir kez tahlil yapılmış, bir oran çok çıkmasına rağmen müdahale edilmemiş. İhmal varsa 10 yaşındaki çocuğun ölümünden suçlu olan herkesin yargılanması için savcılığa şikayette bulunduk. Sonuna kadar kızımızın hayatını alanların peşini bırakmayacağız" diye konuştu.
Erdoğmuş, Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılarak otopsisi yapılan yeğeninin ölüm nedenini bilmediklerin vurgulayarak, "Ölüm nedeni hala belli olmadı. Otopsiden sonra belli olacak" dedi.
Savcılık ölüm nedeninin öğrenilmesi için Nilay Tuncer'in cesedini Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderirken, Niğde İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili araştırma başlatıldığını açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:38

İLGİLİ HABERLER