Spor
  • 27.7.2009 00:09

BİRİ LYON'A... BİRİ AJAX'A...

Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyan Lugano ile geçen sene bekleneni veremeyen ve hala kafalarda soru işaretleri yaratan Güiza hakkında iki çarpıcı iddia ortaya atıldı.

Goal.com'da yer alan haberlere göre, Ajax kendine hala takım bulamayan Lugano ile ilgileniyor, Lyon ise Remy ya da Gignac'tan birini alamadığı takdirde, Daniel Güiza için Fenerbahçe'nin kapısını çalacak. İşte o 2 iddia:

GÜİZA'YA 12 MİLYON EURO
Fenerbahçe'nin sorunlu yıldızına bir talip de Fransa'dan çıktı. Olimpik Lyon Kulübü, Remy ya da Gignac'tan birini alamadığı takdirde, Daniel Güiza için Fenerbahçe'nin kapısını çalacak. Karim Benzema'yı Real Madrid, Kader Keita'yıysa Galatasaray'a satan Olimpik Lyon, Porto'dan aldığı Lisandro Lopez'le forvet açığını bir nebze de olsa kapatmasına karşın, kadrosunu sağlama almak istiyor.



Uzun süredir Toulouse'da oynayan André-Pierre Gignac ve Nice'in golcüsü Loic Remy'nin peşinde koşan; ancak bu oyuncuların kulüplerini ikna etmekte bir hayli zorlandığı bilinen Lyon'un, şimdi de Fenerbahçeli Güiza'yı gündemine aldığı öğrenildi. L'Equipe gazetesinin bugünkü sayısında yeralan haberde, Fransız devinin, İspanyol golcü için Kanarya'ya 12 milyon Euroluk bonservis bedeli önermeye hazırlandığı belirtildi.

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon Real Mallorca'dan yaklaşık 14 milyon Euro'ya transfer ettiği Daniel Güiza'ya daha önce Zenit St-Petersburg' da talip olmuş ve sarı-lacivertli kulübe 10 milyon Euro artı Fatih Tekke'yi önermişti.

AJAX'TAN LUGANO HAMLESİ
Fenerbahçe'nin eski savunma oyuncusu Diego Lugano içi talipler bitmiyor. Liglerin başlamasına sayılı günler kala hala bir takım bulamayan Urugaylı'yı, milli takımdan arkadaşı Luis Suarez'in aradığı ve Ajax'a gelip gelmeyeceği sorduğu öne sürüldü.

Fenerbahçe'yle bağlarını kopartıktan sonra günlerdir kendisine kulüp arayan Diego Lugano'ya şimdi de Ajax'ın talip olduğu öne sürüldü. Hollanda basınının iddiasına göre Ajax'ta forma giyen Luis Suarez'in Urugay Milli Takımı'ndan kaptanı Lugano'yu telefonla aradığı ve "Ajax'ta oynamak ister misin?" diye sorduğu öne sürüldü. Lugano'nun bu soru karşısında biraz zaman istediği ve cevabını daha sonra vereceği belirtildi.

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra bir süredir Montevideo'daki milli takımın tesislerinde kendi başına antrenman yapan Lugano'nun ismi özellikle Lazio'yla ciddi olarak anılıyordu. Ancak her ne olduysa Lugano'nun Lazio'ya transferi bir türlü gerçekleşemedi.

Uzun zamandır bir savunma oyuncusu arayan Ajax, Onyewu için Fenerbahçe'yle beraber girişimlerde bulunmuş, ancak ABD'li oyuncuyu Milan'a kaptırmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER