Dünya
  • 27.3.2020 12:44

Birinin yüzüne karşı öksürene 2 yıl hapis cezası

Birinin yüzüne karşı öksürene 2 yıl hapis..

İngiltere’de yüze karşı öksürmek ve 'bende corona virüsü var' demek…

İngiltere’de alınan corona virüsü önlemleri ile ilgili son dakika haberi geldi. Dünyada corona virüs hızla yayılırken, Avrupa virüsün merkez üssü haline geldi ve hem İspanya, hem de İtalya’da ölü sayısı Çin’i geçti. Avrupa’da yer alan İngiltere, salgının ilk günlerinde ‘sürü bağışıklığı sistemin’ benimseneceğini açıklamıştı ancak sonrasında sıkı önlemler almaya başladı. Son olarak, dikkat çeken bir önlem haberi geldi. İnsanların yüzüne karşı öksürenlere 2 yıl hapis cezası getirildi.

Şimdi de, İngiltere'den ilginç bir haber geldi. İngiltere Kamu Davaları Müdürü Perşembe günü yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının yüzüne karşı kasten öksüren ve test yaptırmak için doktorların yüzüne öksürerek corona virüsü olduğunu iddia eden herkesin iki yıl hapse mahkum edileceğini söyledi.

VİRÜS TESTİ YAPTIRMAK İÇİN…

Max Hill, son günlerde polis, diğer sağlık çalışanları ve mağaza personeli karşısında öksüren kişilerin çok fazla rapor edildiğini söyledi. Yetkili, bu insanların 'saldırı' suçlamasıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

İşte dikkat çeken açıklamanın detayları…

Hill, "Toplumun koronavirüs salgınıyla mücadele etmek için sağlık çalışanlarını desteklemesi her zamankinden daha önemli" diyerek şöyle devam etti: "Bu nedenle, polis memurlarının ve diğer saha görevlilerinin yüzüne COVID-19 olduğunu iddia eden kişiler tarafından kasıtlı olarak öksürüldüğüne dair raporlar beni çok korkutuyor. Çok açık olalım: bu bir suç ve durdurulması gerekiyor." Çarşamba günü, 45 yaşındaki bir adamın, onu durdurmak isteyen Londra polis memurlarının yüzüne koronavirüs olduğunu' iddia ederek öksürdükten sonra üç sağlık çalışanına saldırdığı bildirildi.

Kuzey İngiltere'nin Blackburn şehrinde polisler, 40 yaşındaki bir adama hükümetin sosyal toplantıları yasakladığını hatırlatarak 'neden iki kişi ile birlikte dışarı çıktığını' sordu. Bu soru üzerine adam memurları suratlarına tükürmekle tehdit etti ve sonrasında yakalanarak hapse atıldı.

Ayrıca bazı insanların, koronavirüs testi yaptırmak için 'bende virüs var' diyerek doktorların yüzüne karşı öksürdüğü iddia edildi.

Güncellenme Tarihi : 27.3.2020 12:47

İLGİLİ HABERLER