Gündem
  • 30.3.2009 15:34

BİTLİS'TE GERGİNLİK DEVAM EDİYOR

YUSUF İDİZ
BİTLİS  - Bitlis'te yerel seçimler sonrasında yaşanan gerginlik devam ediyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Demokratik Toplum Partisi (DTP) binalarına araçlar ve vatandaşlar yaklaştırılmıyor.
Bitlis'te seçimleri kazanan AK Parti'nin Nur Caddesi'ndeki konvoyuna sözlü sataşma yapılması sonucu çıkan olaylarda 2'si polis olmak üzere 3 kişi de yaralandı.
Olayla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, seçim sonrası seçmenlerini selamlamak istediklerini ancak DTP'lilerin saldırısına uğradıklarını söyledi. Kadirioğlu, "Araçlarımızla oluşturduğumuz konvoyla seçmenlerimizi bize seçimde göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ziyaretine çıkmıştık. Nurullah Eren Caddesi üzerinde bulunan DTP binası önünden geçerken aracımıza bir genç yaklaşıp sözlü saldırıda bulundu. Ardından milletvekillerimiz Vahit Kiler, Cemal Taşar ve
Bitlis Belediye Başkanlığı'nı kazanan Fehmi Alaydın'ın bulunduğu araca koştu. Aracın kapısını açarak bağırmaya başladı. 'Bizim burada olduğumuz için mi geçiyorsunuz?' diye sordu. Daha sonra bu genç, korumalar tarafından aracın yanından uzaklaştırıldı. Milletvekillerimizin bulunduğu araca taş atıldı. Aracın camı kırıldı. Biz de oradan uzaklaştık" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER