Bilim
  • 17.8.2009 12:03

BİZ 3G'YE YENİ GEÇTİK, DÜNYA 4G'YE HAZIRLANIYOR!...

Verizon Wireless, 4G ya da bir başka deyişle Dördüncü Nesil (LTE-Long Term Evolution) testi yaptı

Dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Verizon Wireless, 4G ya da bir başka deyişle Dördüncü Nesil (LTE-Long Term Evolution) testi yaptı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, şirket, ABD'nin Boston ve Seattle kentleri arasındaki testi başarıyla tamamladı. Test sırasında video, dosya indirme ve yükleme, internette gezinti denendi. Test sırasında ses transferi, Voice over Internet Protocol (VoIP) ile LTE 4G üzerinden denenmiş oldu.

Verizon ilk ticari 4G ağını gelecek yılın başlarında, 100 milyon abonesine açmayı hedefliyor. Hizmetin tüm ABD'yi yayılması ise 2013 yılını bulacak.

DÜNYA 4G'YE HAZIRLANIYOR

Yeni nesil telekomünikasyon çözümleri alanında faaliyet gösteren Huawei, yıl başında telekom operatörü TeliaSonera ile Norveç'in başkenti Oslo'da dünyanın ''ilk'' 4G/LTE (Uzun Vadeli Dönüşüm - Long Term Evolution) altyapısını kurmak üzere anlaşmıştı.

Geçen yıl ABD'de hizmet veren T-Mobile, LTE temelli ağ testini Almanya'da yapmş. Denemede, Bonn kentinde Ren nehrinin iki ayrı yakasında bulunan Deutsche Telekom binası ile T-Mobile binası arasında hareket eden bir araçtan veri alışverişi gerçekleştirilmişti.

Türkiye'de İSE Turkcell, bu yıl içinde yaptığı testte, saniyede 170 Mbps üzerinde bir hıza ulaşmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:43

İLGİLİ HABERLER