'Biz Bize Yeteriz' kampanyasına karşı harekete geçtiler

2 dk okuma
'Biz Bize Yeteriz' kampanyasına karşı harekete geçtiler

Hızlı Özet

Dünyayı etkisi altına alan koranavirüse karşı tüm Türkiye kenetlenirken, muhalefet partileri tüm dünyayı kasıp kavuran salgından siyasi rant devşirmeye kalktı. İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasını sabote etmek için ardı ardına açıklamalarda bulundu.






Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm Türkiye’yi kenetlerken bazı siyasetçilerin “dayanışma kampanyası”nı siyasi çekişmelere alet etmesi şaşkınlıkla karşılandı.



Dünyayı etkisi altına alan koranavirüse karşı tüm Türkiye kenetlenirken, muhalefet partileri tüm dünyayı kasıp kavuran salgından siyasi rant devşirmeye kalktı. İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasını sabote etmek için ardı ardına açıklamalarda bulundu.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel: “Bu ülkenin bugünlerini ve yarınlarını bu yandaş çevreye vermeyi tercih ettiler. O nedenle bugün para yok.”



CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Saray maalesef, yine halkı koruyacak tedbirler alamıyor. Onlar halka akıl veriyor; biz ise destek!



CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Dolar artınca “Halk dolar satsın”, deprem olunca “Halk yardım yapsın” salgın olunca “Halk para toplasın.” O zaman size ne gerek var?



CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin: “Milletimiz derdine derman için para dağıtılmasını beklerken bol sıfırlı IBAN numarası dağıttılar. Otur sıfır.



CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Başka ülkeler, koronayla mücadele eden halkına para desteği veriyor, biz, halkımızdan para yardımı bekliyoruz.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan: “IMF’ye borç verecek durumdayız dediler, IBAN ile vatandaştan para istediler. Nereden nereye geldi Türkiye.



CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Her ay devlete vergisini ödeyen halk, sigorta fonundaki parasını bile işleten yandaş sermayenin bağışlarına muhtaç edilmeye çalışılıyor. Biz bize yeteriz de siz bize yetmiyorsunuz.”



Davutoğlu da katıldı



Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Milletimiz fedakardır, ihtiyaç duyduğunda sadece malını değil canını da vermekten kaçınmaz. Tarihimiz bunun örnekleriyle doludur. Ancak koronavirüs karşısında bütün devletler vatandaşlarına para aktarırken, bizde vatandaştan para toplanıyor. Burada bir terslik yok mu?”




Bu haber 262 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Altılı Masa'dan Cumhur ittifakına
Gündem

Altılı Masa'dan Cumhur ittifakına

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, olası siyasi iş birliklerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’yla ilgili soruya da yanıt veren Arıkan, herhangi bir siyasi partiyle iş birliğine ilke ve prensipler çerçevesinde yaklaşılabileceğini belirterek, “Hayatta olmaz,

Habervitrini10664 Görüntüleme
Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yanıtladı! 'Yemen'de Mekke Anlaşması devreye girebilir'
Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yanıtladı! 'Yemen'de Mekke Anlaşması devreye girebilir'

Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yaptığı değerlendirmede Yemen ve Suudi Arabistan arasındaki çatışmalarda Mekke Anlaşması'nın devreye girebileceğini söyledi. Fidan, bunun özellikle 'teknik' konularda olabileceğini belirtti

Habervitrini10598 Görüntüleme
Türk hurması sıfır masrafla servet kazanıyor
Gündem

Türk hurması sıfır masrafla servet kazanıyor

Yıllardır milyonlarca dolar ödenerek yurt dışından getirilen o mucizevi ürün için Anadolu topraklarında yeni bir dönem başladı. Ne düzenli sulama istiyor ne de gübre masrafı çıkarıyor... İthalat rekorları kırılırken gözünü karartıp bu ürünü tarlasına diken çiftçiler, şimdilerde servet kazanıyor.

Habervitrini13961 Görüntüleme
ABD, İran savaşının maliyetini açıkladı..100 milyar dolara gidiyor
Gündem

ABD, İran savaşının maliyetini açıkladı..100 milyar dolara gidiyor

ABD'nin İran'a yönelik savaşında askeri harcamaların 3 Eylül itibarıyla 43,6 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Mühimmat giderleri ise bir ay içinde 6 milyar dolardan fazla artarak 28,1 milyar dolara çıktı.

Habervitrini10150 Görüntüleme