Gündem
  • 15.9.2013 17:10

"Biz dalga geçmiyoruz, oyun oynamıyoruz"

YUSUF SERKAN YILMAZ
BURSA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinin üzerinde titizlikle çalıştıklarını belirterek, "Çözüm heyetinde çalışan kimse dışarıya bir şey söylemiyor. Dalga geçmiyoruz, oyun oynamıyoruz. Türkiye'nin en hayati olayını çözmeye çalışıyoruz. Kulis ve dedikodular üzerinden yorum yapmıyoruz" dedi.
 Bir gazetecinin 'Abdullah Öcalan'ın İmralı'da 3 gazeteci ile görüşmek istediği ile ilgili iddialar var. Bu konuda AK Parti kanadının bir çalışması olacak ?' sorusu üzerine Kurtulmuş, İmralı ile ilgili yapılan açıklamalar hususunda kamuoyunun da mümkün olduğunca titiz olması gerektiğine dikkat çekti. Kurtulmuş, "Biz resmin bütününü görmek zorundayız. Türkiye'de 28 yıldır süren, 32 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açan, 630 milyar dolar Türkiye'nin maddi kaybına yol açan bir büyük terör felaketinden bahsediyoruz. Bunun çözülmesi için iradenin terörü çözme iradesi olması lazım. Kim de olması lazım ? Hükümette olması lazım. Başbakanımız bu olayı insani olarak görmüş. Bu yüzden elini çabuk tutmuştur. Bu siyasi irade önemlidir, ama bu konuda sadece siyasi iktidarın bir irade koyması yetmez. Mühim olan, elinde silah bulunduranın da elindeki silahı bırakmış olması lazım" dedi.

"DALGA GEÇMİYORUZ, OYUN OYNAMIYORUZ"
Terör örgütünün silah bırakma sürecinin devam ettiğini kaydeden Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Şu anda gelinen noktada, elinde senelerdir silah bulunduran grup 'silahı bırakıyoruz' diyor. Bu iki irade olmazsa, adım atılması mümkün değil. Bunlar gazeteler ve televizyonlar üzerinden yapılan dedikodularla, kulislerle oluşan bir süreç değildir. Çözüm süreci ile ilgili bir takım yorumlar yapılıyor. Bu çözüm heyetinde çalışan kimse dışarıya bir şey söylemiyor. Dalga geçmiyoruz, oyun oynamıyoruz. Türkiye'nin en hayati olayını çözmeye çalışıyoruz. Burada mesele, kulis ve dedikodularla haberlerin çıkmasını sağlamak değil. Mühim olan sonuç almaktır."

"DOĞU İLLERİNDE SÜRECE YÜZDE 90 DESTEK VAR"
Milletin çözüm sürecini desteklediğini kaydeden Kurtulmuş, doğu illerinde yüzde 90'lara varan destekler aldıklarını da açıkladı. Kurtulmuş, "Esas bu işin sahibine sorulması gerekiyordu. Sahibi de millettir. Türkiye toplumu yüzde 67-70 oranında çözüm sürecine destek verdiğini biliyoruz. Doğu illerinde bu oranların yüzde 90'ların üzerinde olduğunu biliyoruz. Bu millet 'meseleyi çözelim' diyor. Bu 3 iradede yan yana olduğu sürece mutlaka sonuç alınacaktır" ifadelerini kullandı.

"KULİS VE DEDİKODULAR ÜZERİNDEN YORUM YAPMIYORUZ"
Çözüm süreci boyunca ortaya atılan dedikoduların hiçbir öneminin olmadığına dikkat çeken Kurtulmuş, "Mühim olan silahların bir daha hiçbir şekilde ele alınmamasıdır. Bu iradeye sahip olunmasıdır. Memlekette insanların kalıcı bir şekilde barış ve esenlik içinde yaşamalarını sağlamaktır. Onun için titizlikle çalışıyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın. Sosyal meselelerde yüzde 100 ittifak edilecek, diye bir şey yok. Bu gibi hayati konuda isterim ki 75 milyon insanımız da ittifak içinde olsun. Ama bu mümkün değildir. Bazı siyasi ve siyasi partiler, bu sürece karşı çıkacak. Türkiye'de bu son süreçle ilgili her ne kim söylediyse, bunların hepsi masadadır. Bunların hepsi değerlendirildi. Mahşeri vicdan, yani kamuoyunun kabul edeceği çözümü ortaya koyacağız. Ondan sonra Türkiye istikametine devam edecek. Bu süreç devam ederken, somut olaylar üzerinden gidiyoruz. Kulis ve dedikodular üzerinden yorum yapmıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:02

İLGİLİ HABERLER