Medya
  • 10.4.2020 17:02

Bloomberg HT'de herkes Koronavirüse yakalandı

Bu kanalda Koronavirüs ışık hızıyla herkese geçti.. Kepenk indirebilir! Bloomberg HT'de virüsü ışık hızıyla kimler yaydı?

Ciner Yayın Holding bünyesinde yayın yapan Türkiye'nin tek ekonomi kanalı Bloomberg HT'de koronavirüs salgını doruğa çıktı.

Yüksek profilli ekonomi kanalı, tam da Türkiye'nin yaşadığı gibi sıkıntılı günler içerisinde...

Kanalın Korona virüsün Türkiye'de ilk kez görüldüğü 11 Mart'tan bugüne yaşadıkları gerçek bir kabus gibi.

Öyle ki, kanalın yayın yapması bile şaşkınlıkla olarak karşılanıyor. Kanalın neredeyse tamamı sayılacak bir sayıda insanda korona virüs çıktı.Kanalda bu virüse yakalanıp test yapıldıktan sonra pozitif çıkan isim sayısı 15 olarak ifade ediliyor.

Bu kişilerle temas halinde olan ise bir çok insan da kendisini mecburen karantinaya aldı.

Olayın daha çarpıcı kısmı ise Bloomberg HT rejisinde yaşananlar nedeniyle kanal yönetimi rejideki tüm yönetmenler hatta prodüktörler çalışamaz hale gelince geçici yönetmenler bulup yayınları kotarmaya çalıştı.

İzlediğinizde ekranlara pek de yansımayan bu durumun sebebi, virüsün yayılma hızına uygun şekilde kanal yönetimi spikerleri de evlerine gönderip, evlerine kamera kurdurarak yayınlarını burdan yapmalarını sağladı.

Kanalın tüm ekran yüzleri yayınların önemli bölümünü evlerinden yapıyor.

Bazı yayınlar için stüdyo kullanılıyor ancak yine de Bloomberg HT'de durum vahim.

Öncelikle yayınların koordinasyonu için 5 yönetmen aranıyor. Evden yayın yapan spikerlerin de kendisini izole etmesi bu kurala sıkı sıkıya uyması tembih ediliyor.

Kanal bir kaç ismi daha karantinaya almak zorunda kalırsa, kepenkleri indirmek zorunda kalacak.

Karantinada izole edilmiş yaşayan personel arasında editörler haber müdürü yönetmenler, reji çalışanları ve hatta üst düzey isimler olduğu belirtiliyor.

Peki kanalda bir anda virüsün bu hızla yayılmasının nedeni ne?

Neden bir anda virüs böyle yayıldı.?

İşte en önemli soru da bu? Bu konuda bir çok rivayet var.

Bunun sebebi olarak 1 ay önce yurt dışına giden isimler gösteriliyor.

Ekran yüzlerinden muhabir ve yöneticilerine kadar bir çok ismi virüse kaptıran ekonomi kanalı, covid 19 virüsü Türkiye'de daha zirve noktasına ulaşmamışken ortaya çıkan bu tablo nedeniyle çıkış yolu arıyor.

Yurt dışına gittikleri halde, 14 günlük karantina kurallarına uymayan bu isimlere yönelik büyük bir tepki var.

Bu isimler arasında hem sık sık yurt dışına seyahat eden üst düzey yöneticiler ve hem de davetlere giden çalışanlar olduğu belirtiliyor.

Bloomberg HT'de virüsün ışık hızıyla yayılmasına neden olup kanalı işlemez hale getiren isimlerin krizden sonra kovulacağı da iddialar arasında.

medyaradar

Güncellenme Tarihi : 10.4.2020 17:12

İLGİLİ HABERLER