Gündem
  • 23.9.2013 02:13

Böcek bakın nasıl ortaya çıktı?..

Ankara'daki böcek üçlü prizden çıktı...

Odadaki yanık kokusu sebebiyle çağrılan teknik ekibin çalışmaları sonucu, dinleme cihazının üçlü prizinin içine konulduğu tespit edildi. İçinde bir ortam dinleme aygıtı ile sim kart bulundu.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, makam odasında dinleme cihazının bulanmasıyla ilgili olayın soruşturulmasını ve faillerin yakalanmasını kendilerinin istediğini söyledi. Yurtnaç, "Şikayetçi olduğum ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istediğim bir konuda, 'gayri ahlaki ve gayri hukuki işlerle uğraşılıyor' intibasını veren haber ve yorumların yapılması hepimizi derinden yaralamıştır." dedi.
Yurtnaç, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'la Moldova ziyareti dönüşünde gazetecilere odasında bulunan böcekle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkanlığını yaptığı kurumun 2010'dan bu yana çalışmalarıyla büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Yurtnaç, kurumun önemli hizmetler verdiğini ve her alanda hassasiyetle hareket ettiklerini dile getirdi.
"ODAMDA OTURURKEN YANIK KOKUSU HİSSETTİM"
Kurumda dinleme cihazı bulunduğuna yönelik haberlere değinen Yurtnaç olayı şöyle anlattı: "Odamda otururken bir yanık kokusu hissettim. Bunun kablo yanığı olabileceğini düşünerek ilgili teknik ekibi çağırdık. Meğer o koku önümdeki CD kabının plastik kokusuymuş. Teknik ekip üçlü prizi buldu. Üçlü prizi kaldırırken ağır olduğunu fark etti. Bunun üzerine üçlü prizi açtı. İçinde bir ortam dinleme aygıtı vardı. Bir de içinde sim kart. Derhal emniyete haber verdik, İçişleri Bakanlığını aradık. Emniyetten özel bir ekip geldi. Gece geç saatlere kadar ifadeler alındı."
Olayı fark etmeleriyle birlikte emniyet birimlerine bildirdiklerini ve faillerin tespit edilip yargılanmalarını istediklerinin altını çizen Yurtnaç, olayın müştekisinin kendileri olduğunu kaydetti. Yurtnaç, "Şikayetçi olduğum ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istediğim bir konuda, 'gayri ahlaki ve gayri hukuki işlerle uğraşılıyor' intibasını veren haber ve yorumların yapılması hepimizi derinden yaralamıştır." diye konuştu.
Dikkatleri sayesinde bir sürü masum kişinin canı yanacakken kötü niyetli insanların ortaya çıkarıldığını ifade eden Yurtnaç, konunun kamuoyunda böcek, casusluk ve gayri meşru, gayri ahlaki ilişkiler olarak yansıtılmasını da doğru bulmadığını söyledi. Yurtnaç, "Bu durum, kurum ve şahsım için dezenformasyon haline getirilmiştir. Olayın ele alınış tarzı suçun esasını gölgelemektedi." dedi.
Olayın ekibini de etkilediğini belirten Yurtnaç, demokrasinin en önemli unsurlarından birisi olan özel hayatın gizliliğiyle kişi hak ve hürriyetlerine verilen değeri öncelememiz gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.
"BU YAŞIMA KADAR KİMSE TEHDİT ETMEDİ, EDEMEZ"
Söz konusu olayları gerçekleştirenlerin kendisini tehdit edip etmediği yönündeki soruya cevap veren Yurtnaç: "Bu yaşıma kadar beni kimse tehdit edemedi, edemez de. Böyle bir şeye kapı aralayacak yaramız da yok." ifadelerini kullandı. Yurtnaç, konuya ilişkin yarın ifade vereceğini de sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:47

İLGİLİ HABERLER