Gündem
  • 24.6.2014 19:56

Böcekçi polisler görüldükleri yerde tutuklanacak

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili başlatılan soruşturmayı yürüten savcının, 5 şüpheli hakkındaki yeniden tutuklama talebini kabul etti.
Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin'nin, şüpheliler A.Ö., S.Z, A.T., E.Ç. ve İ.U.'nun tutuklanma talebini Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi kabul ederek yakalama kararı çıkardı. Şahısların tutuklanma kararlarının yüzlerine okunmasının ardından cezaevine gönderilmeleri bekleniyor.
Cuma günü çıkarıldıkları Nöbetçi Hakim Hasan Akçam tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan polisler hakkındaki bu karara soruşturma Savcısı Durak Çetin, üst mahkemeye başvurarak itiraz etti.

İtirazı inceleyen Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Emniyet Müdürü Ali Özdoğan, Emniyet Müdürü Sedat Zavar, bir süre önce meslekten ihraç edilen Emniyet Amiri Ahmet Türer, Komiser Enes Çiğci ile Polis Memuru İlker Usta'nın tutuklanmalarına karar verdi.

Tutuklanmalarına karar verilen polislerin tümünün Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nde görevli olmaları dikkat çekti. Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 11 polisten 6'sı savcılık tarafından serbest bırakılmış, 5 polis ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişlerdi.

Bu talebi inceleyen Nöbetçi Hakim Akçam, beş polisi "adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı" şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı. Savcı Çetin, önceki gün üst mahkemeye başvurarak, beş polisin serbest bırakılması kararına itirazda bulunmuştu. Başvuruyu inceleyen Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın itirazını yerinde bularak beş polis hakkında "tutuklama" ve "yakalama" kararı verdi. 

"Casusluk" suçlamasıyla yürütülen soruşturmada şüpheli polislere, Başbakan'ın çalışma oifisindeki dinleme cihazları ile birlikte bulunan ve cihazların algıladığı sesleri bir kilometre uzağa kadar yansıtmaya yarıyan "Thor, Inca, Omega, Loke" marka frekans alıcılarıyla ilgili sorular yöneltilmişti.

Şüphelilere, Başbakan'ın evi ve çalışma ofisinde daha önce yapılan rutin aramalarda kullanılan cihazların nereden temin edildiği de sorulmuştu. Serbest bırakılan polislerden bazıları, cihazların firari şüpheli eski Emniyet Müdürü Serhat Demir aracılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nden temin edildiğini söylemişlerdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER