Gündem
  • 23.6.2014 13:00

Böcekcinin gizemli oda arkadaşı

Böcek operasyonunun en önemli sanığı durumundaki Ahmet Türer’in sabıka dosyasının kabarık olduğu belirlendi. Geçmişte bir suç örgütü ile beraber çalıştığı iddia edilen Türer’in otel odasını paylaştığı en yakın arkadaşı ise meşhur bir otomobil kaçakçısı çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisi ve resmi konutuna böcek denen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada casuslukla suçlanan Ahmet Türer hakkında önemli bilgiler deşifre oldu. Ankara’da mahkemeye çıkarılan 11 kişiden birisi olan ve adli kontrol şartıyla yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılan eski emniyetçi Ahmet Türer’in garip ilişkiler ağının ortasında bulunduğu ortaya çıktı.

GÜNLÜĞÜ 300 EUROLUK ODADA SEFA
Evi Ankara’da olmasına rağmen, İstanbul’daki Swiss Otel’de gözaltına alınan Türer’in, 3 aydır aynı otelde kaldığı ve geceliği 300 Euro olan odaya otelin güvenlik müdürüyle olan dostluğunu kullanarak yerleştiği öğrenildi. Otel kayıtlarında ismi gözükmeyen fakat polis kayıtlarına giren Gürer’in oda arkadaşının ise sabıkalı lüks oto kaçakçısı Ferit Önal olduğu belirlendi. Türer’in oto kaçakçısıyla ilişkisi, akıllara yakın dostu olan Mali Şube eski Müdürü Yakup Saygılı’yı getirdi. İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nca geçen ay meslekten ihraç edilen, 17 Aralık’ın mimarlarından Saygılı, bir dönem İstanbul’daki lüks otomobil kaçakçılığı operasyonlarının başındaki isimdi.

BÜTÜN SUÇ İLİŞKİLERİ MERCEK ALTINDA
Soruşturmayı yürüten polis, bu bağlantıları dikkate alarak Türer’in ilişkilerini mercek altına aldı. Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü’nde emniyet amiri rütbesiyle görevliyken suç çetesi Sedat Şahin grubu ile irtibatlı olduğu tespit edilip polislikten ihraç edilen Türer ve Saygılı’nın kaçakçılık operasyonları incelenmeye başlandı. Türer’in suç şebekesi ile beraber çalıştığı kanıtlarıyla beraber ortaya çıkarken, bu dosya paralel polisler tarafından uzunca bir süre sümen altı edilerek, Türer’in ceza alması engellenmişti.

FİRARİ KAYINBİRADER
Başkomiser rütbesiyle eğitim için gittiği ABD’deki Virginia Commonwealth Üniversitesi’nde Kamu Politikası ve Yönetimi bölümünden doktora alan Türer, 12 yıl kaldığı bu ülkeden direkt Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü’ne tayin edilmişti. Türer’in kayınbiraderi ise yargılandığı “casusluk” soruşturmasının firari sanığı Serhat Demir… Dinleme cihazlarını Başbakan’ın konutlarına koyan şahıs olarak ifadelerde adı geçen Demir, Pakistan’ın Pencap şehri üzerinden ABD’ye kaçmıştı.

KAÇAKÇILARA DOKUNMAMIŞTI
Ahmet Türer’in yakın arkadaşı ve meslektaşı olan Yakup Saygılı’nın İstanbul Mali Şube Müdürü olduğu dönemde birçok lüks oto kaçakçılığı operasyonu düzenlenmiş, otomobilleri satın alan, aralarında Sibel Can’dan Seren Serengil’e kadar birçok ünlünün bulunduğu kişilere yönelik kaçakçılık işlemi yapılmıştı. Otomobilleri alan kişiler kaçakçılıkla suçlanırken, kaçak araç satan şahıs ve firmalar hakkında elle tutulur soruşturma yapılmaması soru işaretlerine yol açmıştı.

İTİRAZ VAR
Böcek soruşturmasında adı geçen 5 paralel emniyet mensubu, mahkeme tarafından serbest bırakılınca büyük sevinç yaşamıştı. 5 ismin serbest bırakılmasına karşı bugün savcılık tarafından mahkemeye itiraz edilecek. (TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:58

İLGİLİ HABERLER