Asayiş
  • 17.6.2019 08:25

Bodrum açıklarında tekne battı

Bodrum açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı. Tekne faciasında 8 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı, 31 göçmen kurtarıldı.

Bodrum'un Hüseyin Burnu önlerinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sahil güvenlik ekibi ile 2 sahil güvenlik botu, bir sahil güvenlik dalış timi ve bir sahil güvenlik helikopteri sevk edildi.

Batan teknede bulunan 31 kişi kurtarıldı.

Çalışmalar sonucu 31 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Göçmenlerin yaklaşık 40 kişi olduklarını söylemeleri üzerine 34 metre derinlikte bulunan teknedeki kayıp kişileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

8 kişinin cesedine ulaşıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında batan teknede 8 düzensiz göçmenin cesedine ulaşıldı.

Göçmenleri taşıyan tekne battı

Bodrum açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı, 31 kişi kurtarıldı, 34 metre derinlikte bulunan teknede ölen göçmenler olduğu öğrenildi.

SAHİL GÜVENLİK'TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Sahil Güevinlik'ten yapılan ikinci açıklamada, Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne saat 06.51'de Turgutreis Mahallesi açıklarındaki Çatal Ada'nın güneyinde bir fiber teknenin battığı ihbarı yapıldığı belirtilip, "2 Sahil Güvenlik botu 06.59'da bölgeye ulaştı. Batan fiber tekneden denize atalyan kaçak göçmenlerden 31'i kurtarıldı. Kaçak gömenlerin ifadelerine göre teknedeki 7 ile 12 arasında kişinin kayıp olduğu öğrenildi. Bölgeye 1 dalış timi ve 1 sahil Güvenlik helikopkeri takviye olarak gönderildi. Şu an bölgede 3 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik helikopteri, 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği'nin arama kurtarma çalışmaları sürüyor" denildi.

Güncellenme Tarihi : 17.6.2019 11:27

İLGİLİ HABERLER