Gündem
  • 26.1.2006 15:00

BODRUM ÜZERİNDEN TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPILIYOR

BEKİR TOSUN
MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, ilçenin adını taşıyan web sitesi üzerinden yapılan terör örgütü propagandası tepkilere neden oldu.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) faaliyet gösteren Maritime Artists Inc adlı şirket adına kayıtlı olan "www.bodrum.com" adlı web sitesinde yer alan 'Kurdistan Life' adlı site linkinden terör örgütü PKK'nın web sitesine gitmek mümkün olabiliyor. Bodrumluları şok eden site açıldığında ilk olarak Bodrum Kalesi ve Türk Bayrağı göze çarpıyor. WN Related başlığı altında yer alan linklerde Kurdish Inc. ve Kurdish Life adlı 2 siteye geçiş yapma olanağı sağlanıyor. Bu sitelerde ise PKK'nın web sitesine geçiş yapılabiliyor. Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, siteyi gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, "İnanılır gibi değil. Hemen gerekli yerleri aradım, yapılması gereken ne varsa yapacağız" dedi.
Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ise, Bodrum'un ve ülkemizin isminin PKK propagandası yapmak için kullanılmasının kendisini çok üzdüğünü ifade ederek, "Bodrum'un ve ülkemizin isminin bu şekilde kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Yapılacak araştırmalara destek verip, bu rezaletin ortadan kaldırılması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
MHP Bodrum İlçe Teşkilatı Başkanı Asım Başaran da "yaşanan rezaletin kendi değerlerimize sahip çıkmadığımız için" meydana geldiğini savunarak, "Bölücü örgüt PKK maalesef kendi güzelliklerimizi kullanarak bizi vuruyor. Kendi değerlerimize sahip çıkmadığımız için bunlar oluyor. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bütün Bodrumluları duyarlı olmaya ve değerlerine sahip olmaya çağırıyorum. Bu durumu şiddetle kınıyorum" şeklinde konuştu.
Bodrum'da sitenin faaliyetinin öğrenilmesi üzerine Muğla Jandarma İl Komutanlığı ile Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü siteyle ilgili inceleme başlattı. İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, "Sitenin bu faaliyetini hangi amaçla nereden ve nasıl yürüttüğünü öğrenmek için inceleme başlattık. Bodrum'un adının kullanılarak PKK propagandası yapılması kesinlikle doğru değil. Gerekli yasal süreci başlattık" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:10

İLGİLİ HABERLER