Gündem
  • 13.1.2014 09:14

Boğaz ve havalimanında yoğun sis

Sis nedeniyle boğaz köprüsü görünmez hale gelirken, boğaz trafiği de çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı.
Akşam saatlerinde İstanbul'un özellikle Anadolu Yakasında etkili olan sis, trafikte sürücülerin görüş mesafesini düşürdü. Yoğun sis nedeniyle trafikteki sürücüler kontrollü şekilde seyrederken Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nden alınan bilgiye göre İstanbul Boğazı, "düşük görüş" nedeniyle 22.30'dan itibaren çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı. 22.30'dan sonraki Şehir Hatları vapur seferleri de iptal edildi.

ATATÜRK HAVALİMANINDA SİS ENGELİ

İstanbul'da etkisini arttıran yoğun sis hava trafiğinde etkiledi. Saat 22.00'den itibaren görüş mesafesinin 100 metrenin altına inmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak bazı uçaklar bir süre hava tur atmak zorunda kaldı. Bu arada CAT3 standartı olmayan bazı pilotlarda iniş gerçekleştiremedi.
THY'nin Bologna, Birmingham, Roma, Ercan, Hannover, Sofya, Sao Paulo, Dublin, Belgrad ve Amsterdam gelen uçakları Sabiha Gökçen'e, Stuttgart uçağı ise Çorlu Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldı. THY'nin Basra ve İsfahan seferleri de iptal edildi. Gece saatlerinde sisin etkisini kaybetmesinin ardından Sabiha Gökçen ve Çorlu Havalimanı'na yönlendirilen uçaklar Atatürk Havalimanı'na inmeye başladı.

SİS MAĞDURU YOLCULAR OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

Transit yolcular, sis nedeniyle aktarma yapacağı uçakları kaçırınca, otellere yerleştirildi. Atatürk Havalimanı'na inen yolculardan Mecit Adami “Sofya'dan geliyorum. Dediklerine göre sis nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inemedik. Sabiha Gökçen'e indik. Bir buçuk saat orada kaldık. Yakıt aldılar. Ardından Atatürk Havalimanı'na indik. Buradan Tahran'a gidecektim. Transit yolcuyum. Şimdi bekliyorum. Otele yönlendirecekler bizi saat on buçukta tekrar uçuş var" dedi. Diğer bir yolcu Mehman Bedelzade ise "Amsterdam'dan geliyoruz. Bakü'ye gideceğiz.Transfer uçak ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na indik. Namağlum sebeplerden dolayı anlamadık. Doğru düzgün bir açıklama vermediler. İki buçuk saat uçağın içinde bekledik. Şuanda bize otel ayarlanacak. Ama bir saattir bekliyoruz. Anlatılanlara göre yarın gideceğiz" şeklinde konuştu.
Basra'ya giden yolculardan Ahmet Akça ise “Ankara'dan geliyoruz. Irak Basra'ya gidiyorduk. Uçak rötar yaptı. Sisten dolayı otele gidiyoruz yarın yine geleceğiz" dedi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:31

İLGİLİ HABERLER