Gündem
  • 30.1.2021 23:30

Boğaziçi'nin sapkın PKK'lıları tutuklandı

LGBTİ+’ye PKK soruşturması

"Kabe'ye saygızılık" haberiyle gündeme gelen Boğaziçi Üniversitesi'nde şimdi de PKK skandalı ortaya çıktı. Son dakika bilgisine göre LGBTİ+’nin Boğaziçi Üniversitesindeki çalışma kulübünde PKK terör örgütüne ait örgütsel doküman ele geçirilmesine ilişkin ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Boğaziçi Üniversitesinin okul sahnesinde DHKP-C marşı eşliğinde halay çeken gruplar Kabe fotoğrafını yere serip üzerine LGBT paçavrasını yerleştirmişti.

Skandal provokasyona ilişkin yürütülen soruşturmada Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde de arama yapılmış ve burada PKK terör örgütüne ait afiş ve pankartlar ele geçirilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından LGBTi+ Kulübünde bulunan örgüt dokümanlarına ilişkin ayrı bir soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "LGBTİ+ isimli çalışma kulübünün odasında arama kararına istinaden yapılan aramada PKK terör örgütüne ait örgütsel doküman ele geçirilmiş olup Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen bir soruşturma daha başlatılmıştır" denildi.

Boğaziçi provokasyonunda 2 tutuklama

Son dakika haberi: Boğaziçi Üniversitesi önünde Kâbe fotoğrafının yere serilmesi olayı ile ilgili savcılık, gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si tutuklandı. 2’si hakkında ise ev hapsi kararı verildi.

Boğaziçi Üniversitesinin okul sahnesinde Perşembe günü DHKP-C marşı eşliğinde halay çeken bir grubun Kabe fotoğrafını yere serip üzerine LGBT paçavrasını yerleştirmesi tepki toplamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından provokasyona ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı. Savcılık "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan 2 şüphelinin tutuklanmasını, 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol olarak "konutunu terk etmeme" kararı verilmesini istedi. Şüpheliler savcılık ifadelerinin ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik de şüphelilerden 2'sinin tutuklanmasına karar verdi. 2 şüpheli hakkında da konutu terk etmemek üzere adli kontrol tedbirine karar verildi.

 

Güncellenme Tarihi : 1.2.2021 00:51

İLGİLİ HABERLER