Asayiş
  • 24.3.2012 01:10

Boğulan oğlunu öpmek için polise böyle yalvardı...

 Gencin cesedi bir gün sonra bulunurken, olay yerine gelen annesi, güvenlik şeridini geçerek oğlunu son kez öpmek istedi.
Edinilen bilgiye göre 19 yaşındaki İsa Özlü, dün serinlemek için Seyhan Nehri'ne girdi. Nehirde bir süre yüzen Özlü, daha sonra gözden kayboldu. Nehir kenarındaki yürüyüş parkurunda bulunan vatandaşlar, gencin suya batarak gözden kaybolması üzerine durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen su altı polisi, hemen arama çalışmalarına başladı. Polisin arama çalışmalarına, 27 Mart'ta başlayacak olan Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali için kente gelen İtalyan 'Festi' gösteri grubunun üyeleri de motorlu kayıklarıyla destek verdi. Geç saatlere kadar yapılan yoğun aramalardan bir sonuç alınamazken, ara verilen çalışmalara bugün erken saatlerde yeniden başlandı. Su altı polisi, ancak öğleden sonra gencin cesedine ulaşabildi.
İsa Özlü'nün işitme ve konuşma engelli olduğu için kıyıda bulunanlardan yardım isteyemediği ve çırpınarak hayatını kaybettiği tahmin edilirken, acı haberi alan anne Halide Özlü ise, koşarak oğlunun öldüğü yere geldi. Güvenlik şeridini aşarak etrafı brandayla çevrili olan oğlunu son kez öpmek isteyen Halide Özlü, "Ne olur bırakın, son kez öpeyim oğlumu" diyerek kendisini engellemeye çalışanlara yalvardı. Sinir krizi geçiren anneyi yakınları güçlükle sakinleştirebildi.
Ölen oğluna son kez dokunabilmek için çabalayan baba Ahmet Özlü'yü de yakınları güçlükle engelleyebildi.
Olay yerindeki bir kişi, boğulan gencin engelli olduğunu belirterek, "Nehirde bir süre yüzmüş, engelli olduğu için de kimseden yardım isteyememiş" diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:20

İLGİLİ HABERLER