Gündem
  • 26.3.2009 06:54

BOL KÜFÜRLÜ GÖKÇEK'İ DEVİRME KAYITLARI!..

Ergenekon'nun 2. iddianamesinde Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile ilgili olduğu iddia edilen görüntüler hakkında bilgiler de yer alıyor.

Davanın dört numaralı sanığı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un 2003 yılındaki bir konuşmalarında Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a, “Melih senin bu kasetle ilgili diyor ki kadınla diyor yanında çalışan bir kadınla geçen bir senaryoyu kasete çekmişler bu kaset polisin eline geçmiş. Bir ara diyor bunun iyice zayıflamasının nedeni bu diyor” ifadesini kullandığı kaydedildi.

İkinci Ergenekon İddianamesi’nde Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Levent Ersöz’den sonra dört numaralı sanık olan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un 24 Aralık 2003’te, yani beş yıl önce Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasında yapılan görüşmede konuşulanlar yer aldı. Buna göre, Hasan Atilla Uğur Altınok’la önce 2004 yerel seçimlerini görüştü. “Seni mi Melih’i mi aday gösterecekler?” sorusuna Altınok’un “Sistem diğer türlü paylaşım üzerine devam edecekse öbür adam çok uygun bu işe zaten profesyonel yani. Onu eğer niyetleri ekarte etmekse belki bi dışarıdan bakanlık makanlık verebilirler” dediği bildirildi.

İddianamede yer alan metin çözümlere göre, görüşmede Turgut Altınok, “Büyükşehir çok büyük de bir pasta birilerine göre çok büyük bir hizmet birilerine göre de çok büyük bir pasta” dedi. Hasan Atilla Uğur’un “Ondan sonrası içinde büyük bir pasta, ondan sonrası ülke siyasetine ulusal siyaset içinde büyük bir pasta” sözüne karşılık, Altınok'un, (“Melih bu işi değerlendiremez”, “Tayyip beyi başbakanlığa götüren İstanbul Büyük Şehir belediye başkanlığı”, “Şimdi Ankara büyük şehir belediye başkanlığı çok önemli bir görev”, “Değerlendirebilene”) ifadelerini kullandığı ifade edildi.

“MELİH SİYASETİNDE BAŞBAKANI OLMAK İSTİYOR”

İddianame metnine göre görüşmenin devamında Turgut Altınok'un (“Melih her pu.. yaptı baktı ki AKP’yi durduramadı muvaffak olamadı Demokrat Partiyi için her şeyi yaptı”, “10 trilyon para harcadı, 39 il'e gitti toplantı yaptı, il teşkilatlarına gitti müteahhitlere paylaştırdı, para verdi açtırdı hiç harcamadıysa o zamanın parasıyla 10 trilyon para harcadı”, “Melihin korkusu şu. Melih Gökçek Belediye Başkanı olmazsa Melih’ ten sonra sisteme uymayan bir adam gelse Melih cezaevine girer”, “Ama sisteme uymayan birisi gelse. İki Melih tabi siyasetinde başbakanı olmak istiyor. Allah korusun Cem Uzan’ı da pabuçu beş sefer giydirir”) gibi sözler söylediği bilgisi de yer aldı.

İddianamede Hasan Atilla Uğur’un Turgut Altınok’a “Tuttular Melih’i gösterdiler, ya da senin dışında başkan adayı gösterdiler ne yapacaksın?” sorusunu sorduğu Altınok’un ise şu yanıtı verdiği belirtildi:

“Şimdi komutanım. Konjektürü iyi okumak lazım. Halkı iyi anlamak lazım sonuca da gitmek lazım. Şimdi seçimlere çok az bir zaman kaldı. Bir AKP rüzgarı var. - ha bu rüzgarın yönü ne kadar değiştirilebilir veya gücümüz değiştirmeye yeter mi? Yani şeyi konjektürü değiştirebilecek güç bu şartlarda olur mu olmaz mı? Birde tabi şuda var yani bu bunca puştluğu yaptı yapmaya da devam edecek yine- Şu an Türk devletlerinin ülke siyasetinde bir tane bizim burada kalemiz var Keçiören. Milli yani bir Türk kenti.”

- GÖRÜNTÜLER -

İddianamede Hasan Atilla Uğur ve Altınok arasındaki konuşmanın çözümü imla hatalarıyla şöyle yer aldı:
(Daha sonra Hasan Atilla Uğur’un “Başka yerden teklif falan geldi mi sana.” diye sorduğu ve devamında “Tamamen bizim gözümüzde bir numarasın. Dürüstlüğünle, vatanseverliğinle her şeyinle-, senin milli duruşun asla tartışılmayacak, İrticayla bilmem neyle ilginin olmaması konusu bizim için çok önemli konu.” dediği ve devamında Melih GÖKÇEK ile ilgili olarak “SANA ÇOK ÖNEMLİ ŞEYLER SÖYLEYECEM.” “Seni çok sevdiğim için sevdiğimiz için bunları söyleyeceğim. Senin en büyük hedeflerinden bir tanesi, BİZCE BENCE BU MELİH DENİLEN PE--.İ ALT ETMEK OLMALI, yani bunu sakın aklından çıkartma.” “Tekrar söylüyorum sen lütfen kulağını aç ve beni dinle. ŞİMDİ BU PE--.K ARTIK O HERİFİN İSMİNİ SÖYLEMİYORUM. O PE--..K DENİLEN HERİF SENLE İLGİLİ HER TARAFTA DEDİKODU YAPIYOR. Her tarafta ama aklına neresi gelirse.” dediği,

Görüşmenin devamında Hasan Atilla UĞUR’un Tahir isimli bir şahıstan bahsederek “Bu Tahir diye bir şerefsiz var. Tahir basın müdürü. Tahir ne o” “Bu herife kesin çok dikkat et. Bak bu herife çok dikkat et. Bu herif senin bir numaralı düşmanın ben sana diyim. Bu herif Melihin bir numaralı da adamı.” diyerek Turgut ALTINOK’a bazı şahısların isimlerini vererek bu şahısların Melih GÖKÇEK ile irtibatlı olduğunu ve dikkat etmesini söylediği,
Konuşmanın devamında, Hasan Atilla UĞUR’un “Melih senin bu kasetle ilgili diyor ki kadınla diyo yanında çalışan bir kadınla geçen bir senaryoyu kasete çekmişler bu kaset polisin eline geçmiş. Bir ara diyo bunun iyice zayıflamasının nedeni bu diyo.” dediği, Turgut ALTINOK’un da “ONUN TELEFON KONUŞMASI VAR MI SENDE” diye sorduğu, Hasan Atilla UĞUR’un “YOK TELEFON KONUŞMASI FALAN DEĞİL. BİZİM ÇOCUKLARIN RAPORLARI BUNLARIN HEPSİ. TELEFONDAN DEĞİL ŞİMDİ SANA ŞÖYLE DİYİM. Avukat Mehmet Ali ALAN kim bu. Bu herifle konuşuyor bunu.” dediği ve F. K. ve M. Ş.’in isimlerini vererek “Bu adama güvenebilirsin.” dediği ve “İÇ İSTİHBARAT BAŞKANIMIZIN DA BİLGİSİ VAR SENİN GELDİĞİNDEN. ODA MERAK ETMİŞ GELDİMİ GELMEDİMİ DİYE SORUYOR. selamları var” dediği, Görüşmenin ilerleyen bölümlerinde Hasan Atilla UĞUR’un “ŞİMDİ BU SENLEN BENİM SÖYLEDİKLERİMİN HEPSİ ÖLENE KADAR ARAMIZDA KALACAK ŞEYLER.” Dediği, Turgut ALTINOK’un “Buradan çıktık mı bu biter.” Dediği, Hasan Atilla UĞUR’un “Olsa zaten asla ve kati olarak sana söylemezdim-, Artı şuanda bulunduğumuz çok yetkili bir makamı Allah bize nasip etmiş böyle bir makamı. Türkiye nin birçok şeyinde etkili oluyor ise bu konuda da ben kardeşimi uyarayım” “Kılıçlarını ona göre çek.” “Sana verdiğim şu bilgilerin hepsi yüzde yüz doğru.” Dediği.)

-"U.B. MELİH GÖKÇEK’İN OĞLUYLA ÇİN’E GİTMİŞ"-

Aynı görüşme biterken Turgut Altınok, U.B. adlı bir kişiden bahsediyor ve Melih Gökçek’in oğluyla Çin’e gelip gittiklerini belirtiyor. Altınok U.B. ile ilgili olarak “Ufuk’un üç tane arabası var” diyor. İddianamedeki bilgilere göre Hasan Atilla Uğur Turgut Altınok’a daha sonra “Ben şimdi sana özel numaramı yazayım vereyim. Ama yalnız of the recort kimseye zaten dedim kimse senin aramaz. Sık sık görüşelim kendine iyi bak. Bizim senle görüşmelerimizden en yakınının dahi haberi olmaması lazım. Dikkatli bir taktik uygulamamız lazım bilgin olsun” dediği ifade edildi.

-ÇÖMEZ NOTLARINDA MELİH GÖKÇEK-

İddianamede Şener Eruygur ve Cumhuriyet Çalışma Grubu belgelerinde "Melih Gökçek’in belediye başkanlığından uzaklaştırılması yerine DYP’ye geçecek Turgut Altınok’un desteklenmesi" değerlendirmeleri, Eruygur ve CÇG belgelerine dayanarak ileri sürülüyor. Ancak iddianamenin ilgili bölümünde, Turhan Çömez’in notlarında ise aksi yönde anlaşılabilecek şu bilgilerin olduğu belirtiliyor:

(BİLGİNOTU 23.ARALIK.2001 ÖMER-- İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞME NOTLARI 2001 Ramazan ayı Tarih tam olarak kesin değil Yer: Bilkent İftar daveti Davet sahibi:Nusret -.. Katılımcılar:Nuh -.,Erol -..,M.Nuri......Diğerlerinin tam ayrıntısı yok. Ancak bir süre sonra Melih Gökçek ve Turgut Altınok ta buraya iştirak ediyor” başlıklı yazıda “Mesut Yılmaz mutlaka tasfiye edilmelidir” “Bunun için DGM ler devreye sokulmalı ve bu adam Yüce Divana yollanmalıdır” “Ayrıca ANAP içindeki muhaliflerle işbirliği yapılmalıdır. Ve sonraki toplantılara bunlar(Erkan Mumcu kasdediliyor) da çağırılmalıdır” “Recep Tayyip Erdoğan'ın da önü kesilmelidir. Bu ancak Melih Gökçek ile olur ve Gökçek'e bu konuda yardım edilmelidir.(Altınok' un bu arada orda olup olmadığı bilinmiyor.)

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:48

İLGİLİ HABERLER