Gündem
  • 19.10.2008 00:03

BÖLÜCÜLER TÜRK DERNEKLERİNE SALDIRDI!..

BELÇİKA'da yürüyüş yapan terör örgütü PKK yandaşları, Türk derneklerine saldırdı. Anvers şehrinde bulunan Türk Dernekler Birliği binasına baskın yapan kimliği belirsiz kişiler, bölücü sloganlar atarak kaçtı. Saldırıda Türk Dernekler Birliği Başkanı Sedat Kaya başından darbe alarak yaralanırken kaldırıldığı hastanede başına 5 dikiş atıldı. Anvers kentindeki Belçika-Türk Federasyonu’na bağlı Sancak Gençlik ve Kültür Derneği'nin de camları kırıldı.
Türk mahallesi etrafında izinsiz gösteri düzenleyen bölücü örgüt yandaşları, gece yarısı Türk derneklerine saldırıdı. Ülke genelinde izinsiz gösteriler yapan PKK yandaşları sokaklarda terör estirirken güvenlik güçlerinin önlem almamadığı göze çarptı.
Saldırıda yaralanan Türk Dernekler Birliği Başkanı Sedat Kaya, “Köpeksiz köyde değnekli geziyorlar, emniyet birimlerinin neden bu olaylara müdahale etmediğini anlamıyorum. Polise haber verdik, polislerin habersiz olması ve göstericilere müdahale etmemeleri şaşkınlık yarattı. Gece resmen sokaklarda terör estiriyorlar ve polis seyirci kalıyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyorum” dedi.
Saldırıda yaralanan Sedat Kaya, “Geçen yıl şehitlerimiz için izinli yürüyüş yaptığımız halde polis Türk gençlerine baskı uyguladı. Ayrıca şehitler için yürüyen Türk gençlerinden 500 kişiye 1000 polis müdahale etmişti ve 100'e yakın Türk gencini gözaltına almıştı, şimdi bu göstericilere engel olmaması kafalarda soru işaretine yol açtı” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:16

İLGİLİ HABERLER