Spor
  • 30.11.2007 13:26

BÖLÜCÜLER YUNAN TRİBÜNLERİNDE BAYRAK AÇTI

PANİONİOS'la Galatasaray arasında dün gece oynanan UEFA Kupası Grup eleme maçında Yunan polisi, sıkı güvenlik tedbirleri uyguladı. Maç öncesinde her türlü dostluk görüntüleri sergilendi.
      Panionios kulübü maç öncesi basın mensuplarına dağıttığı kitapçıkta Türkçe olarak şu ifadeler kullandı: "Sevgili Galatasaraylılar Atina’ya hoş geldiniz. Sizi sevgiyle kucaklıyoruz. Galatasaray gibi güzide bir Türk ekibiyle oynamak bizlere ayrı bir gurur veriyor." Stattaki Türk Bayrağı da unutulmadı. Mücadeleden yaklaşık 2 saat kadar önce iki emniyet görevlisi Ay-Yıldızlı bayrağımızın asılı olduğu direğin önünde adeta nöbet tutarak, Panionios taraftarlarından gelebilecek bir saldırıya engel oldu. Buna karşın; Panionios için büyük önem taşıyan maça Yunan taraftarlar beklenen düzeyde ilgi göstermedi. 12 bin kişilik Nea Smyrni (Yeni İzmir) Stadı’nın tribünlerinde yaklaşık 10 bin seyirci vardı ve bunlardan 200 kadarı Türk’tü. Ancak Sarı-Kırmızılılar’ın buldukları gollerden sonra Türk taraftarların yer aldığı bölümde Yunan seyircilerin sataşmaları üzerine ufak-tefek gerginlikler yaşandı.
     
     VE PKK BAYRAĞI
      Karşılaşma 3-0 Galatasaray’ın lehine sonuçlanınca tüm tedbirlerin bitmesini fırsat bilen bazı kişiler, Panionıos tribünlerinde maçın hemen bitiminde PKK bayrağı açtılar. Köşe gönderine yakın bir bölgedeki Yunan taraftarlar arasında açılan bayrak DHA kameralarından kaçmazken, olay kısa sürerek oldu bittiye getirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER