Gündem
  • 29.7.2008 01:27

BOMBA DA BOMBACI DA KANDİL'DEN!..

Güngören'i kana bulayan alçak saldırı, Türkiye'yi ayağa kaldırdı. 17 vatandaşımızı katleden saldırının gizli servis bombası olarak bilinen 'RDX' ile gerçekleştirildiği belirlendi. Polis her yerde, yeşil tişörtlü, 20-25 yaşlarında 1.70 boyunda kirli sakallı bombacıyı arıyor.
Zaman ayarlı bomba Güngören'de meydana gelen ilk patlamanın basınç etkili olduğu belirlendi. Yetkililer bu bomba ile olay yerine polis ve vatandaşın kalabalık olması hedeflendi. 10 dakika sonra ise ikinci patlamada çevredeki vatandaşların kalabalık olması nedeniyle ise can kaybı yaşandı. Yapılan incelemelerde, ilk patlamada olay yerine gelen polis ekiplerinin sinyal kesici kullanmaları ihtimaline karşı ikinci patlamanın zaman ayarlı olduğu açıklandı. Emniyete göre son dönemlerde gönderilen militanların teknik takibe yakalanması üzerine bu kez farklı bir yöntem uyguladı. Polisin yaptığı belirlemelere göre bomba eğitimi almış bir militan eylemde kullanacağı bombalarla Kandil Dağı'ndan çıkıp tek başına İstanbul'a geldi ve tek başına eylemi gerçekleştirdi.
Gerek MOBESE kamerası gerekse çevrede bulunan vatandaşların çektiği kamera kayıtlarından polis, bombacı olacak kişi ya da kişilerin görüntüsünü taramaya devam ederken, görgü tanıkları, "20-25 yaşlarında 1.70cm boyunda, kirli sakallı esmer ve kısa saçlı, yeşil tişörtlü" bir kişinin eşkalini polise verdi. Öte yandan örgüte yakın internet sitelerinde yer alan haberlere göre PKK yetkilileri eylemi kendilerinin gerçekleştirmediklerini söyledi.
KAYNAK:BUGÜN

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:30

İLGİLİ HABERLER