Bomba iddia! Erdoğan'dan Ali Babacan sürprizi

••2 dk okuma
Bomba iddia! Erdoğan'dan Ali Babacan sürprizi

Hızlı Özet

“Yeni hükümette herkesin merak ettiği konunun ekonomiden sorumlu bakanın kim olacağı olduğunu ifade eden Altaylı, "Piyasadaki beklenti en azından Mehmet Şimşek’in görevini sürdürmesi. Ancak bana ulaşan bilgilerde bir isim daha var ki, bu da piyasalarda sevinçle karşılanabilir" dedi.”






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuracağı Kabine'de kimlerin olacağı merak edilirken,Fatih Altaylı, son dönemde Erdoğan ile Ali Babacan'ın 3 kez görüştüklerini öne sürdü.



Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kimlerin bakan olacağıyla ilgili tartışmalar içerisinde en çok ekonominin dümenine kimin oturacağıyla ilgili kulisler yer alıyor. Kulislerdeki son bilgiyi paylaşan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın son günlerde 3 kez görüştüklerini ve ekonominin başına Babacan'ın geçeceğini yazdı. Bakanlık için ismi geçen bir diğer isim ise eski MÜSİAD Başkanı Nail Olpak...



PİYASA ŞİMŞEK'İ BEKLİYOR AMA



Yeni hükümette herkesin merak ettiği konunun ekonomiden sorumlu bakanın kim olacağı olduğunu ifade eden Altaylı, "Piyasadaki beklenti en azından Mehmet Şimşek’in görevini sürdürmesi. Ancak bana ulaşan bilgilerde bir isim daha var ki, bu da piyasalarda sevinçle karşılanabilir" dedi.



ERDOĞAN İLE 3 KEZ GÖRÜŞTÜ



"Bu dönemde milletvekili olmayan eski bir bakanın son günlerde 3 kez Cumhurbaşkanı ile görüştüğü fısıldanıyor" diyen Fatih Altaylı, şöyle devam etti: "Gözümle görmedim, bana söyleyenlerden aktarıyorum, ama eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın yeniden benzer bir görevle yeni kurulacak kabinede yer alması Ankara’da çok konuşuluyor."



İKTİDAR PARTİSİ İÇİNDE BABACAN İYİ OLUR KANAATİ HAKİM



Uluslararası finans çevrelerinde saygın, piyasalarda güvenilir bir isim olarak tanınan Babacan'ın Batı dünyasıyla iyi ilişkilerini hatırlatan Altaylı, "Babacan göreve yeniden gelir mi gelmez mi, emin değilim. Ama 'Gelirse iyi olur' diyenlerdenim. Ki iktidar partisi içinde de bu kanaatte olan pek çok kişi var..."



'KEŞKE NAİL OLPAK BAKAN OLSA...'



Son dönemde bazı işadamlarının da yeni kabinede bakan olarak yer alacakları iddialarını hatırlatan Altaylı, "Bakanlık için ortada çeşitli isimler dolaşıyor. Bir gazetede Nail Olpak’ın da adının bakanlık için geçtiğini okudum. İçimden 'Keşke' dedim" dedi ve ekledi: "Kırıp dökmeden, kimseyi incitmeden, kendi işini gücünü ihmal etme pahasına bu işleri yapan, çok iyi bir organizatör olarak gördüm Olpak’ı. Keşke olsa. Reel sektöre çok moral verici olur!"




Bu haber 2175 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

JD Vance, Netanyahu'nun yeniden seçilmesi için destek vermekten kaçındı.
Gündem

JD Vance, Netanyahu'nun yeniden seçilmesi için destek vermekten kaçındı.

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta yapılacak seçimlerde Benjamin Netanyahu'nun yeniden seçilme yarışına destek vermeyi reddederek, kısa süre önce İsrail Başbakanı'na desteğini açıklayan Başkan Donald Trump'tan ayrıldı.

Habervitrini14338 Görüntüleme
Yunanistan'a bir darbe daha.. Hafter yönetimi Türkiye-Libya deniz anlaşmasını onayladı.. Fidan teşekkür etti
Gündem

Yunanistan'a bir darbe daha.. Hafter yönetimi Türkiye-Libya deniz anlaşmasını onayladı.. Fidan teşekkür etti

Reuters'a konuşan iki milletvekili, anlaşmanın ekonomik, siyasi ve ulusal güvenlik alanlarında stratejik avantajlar sağlayacağını belirtti. Kararla birlikte Libya ile siyasi ilişkilerin kesilmesine yönelik 2020 tarihli karar da yürürlükten kaldırıldı.

Habervitrini12992 Görüntüleme
Azerbaycan arasındaki krizin perde arkasında ne var?
Gündem

Azerbaycan arasındaki krizin perde arkasında ne var?

Azerbaycan'da okullardaki başörtüsü yasağıyla başlayan tartışma, Hakan Fidan ve AK Parti'ye yönelik suçlamalarla diplomatik gerilime dönüştü. Ankara ise krizi büyütmeme mesajı veriyor.

Habervitrini13402 Görüntüleme
Cübbeli Ahmet'ten büyü iddiası! "Kız talebeleri gece kaldırıp büyü yaptırdılar..."
Gündem

Cübbeli Ahmet'ten büyü iddiası! "Kız talebeleri gece kaldırıp büyü yaptırdılar..."

Cübbeli Ahmet Hoca, geçmişte yaptığı bir sohbet sırasında kendisi ve bazı din görevlilerinin büyüyle hedef alındığını iddia etti. Kız öğrencilerin gece saatlerinde büyü yaptırmak için kullanıldığını öne süren Cübbeli, Patrikhane hakkında da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Habervitrini10112 Görüntüleme