Asayiş
  • 23.9.2011 00:46

BOMBACIYA BENZERLİK BAŞINA İŞ AÇTI!

İÇİŞLERİ Bakanı İdris Naim Şahin, son günlerde artan terör olayları karşısında Türkiye’nin doğusuyla, batısıyla farklı noktalarında milli birlik ve dayanışma ruhunun hakim olduğunu belirterek “İnadına birlik, inadına kardeşlik" dedi. Şahin, ülkeyi bölmek isteyenlerin emellerine ulaşamayacağını belirtirken, "bu topraklara akan her damla kan, bu topağı biraz daha fazla bizim yapar" dedi. Bakan Şahin, Ankara'daki patlama ile ilgili Adana'da gözaltına alınan şahsın bu olayla ilgisi olmadığını açıkladı.
Ankara Kızılay’da 3 kişinin ölümü, 34 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının şüphelisi olduğu iddiasıyla Adana’da 1 kişi gözaltına alınmıştı.
Saat 10.45 sularında bir kişi, ’155 Polis İmdat’ hattını arayıp, Ankara’daki bombalı saldırının faili olduğu öne sürülen ve görüntüsü televizyonlara yansıyan kişiye benzeyen birinin sırtında çanta ile merkez Seyhan İlçesi Tepebağ Mahallesi İnönü Caddesi’nde dolaştığı ihbarında bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Adana polisi, Adana Adliyesi, Orduevi ve Merkez Komutanlığı’nın da bulunduğu bölgeye çok sayıda ekip sevk etti. Bölgeyi didik didik eden polis, sırtında siyah çanta ile adliye önünde görülen 26 yaşındaki Mehmet Şükrü G., Kızılay şüphelisi olarak yakalandı. Adliyedeki polis karakoluna götürülen şüphelinin sırt çantasında kıyafet çıktı.
Diyarbakır’ın Çermik İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen G.’nin, ilk sorgusunda Antalya’da otellerde çalıştığını, turizm sezonu bitince Adana’ya geldiğini söylediği belirtildi.

Şahin: Yanlış haber

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Kumrular Caddesi'nde meydana patlamayla ilgili eşkali belirlenen bir kişinin yakalandığı yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak üzere Çankırı'ya gelen İçiçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, tarihi 'Çamaşırhane'de gazetecilerin Ankara'daki patlamayla ilgili sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Kumrular'daki patlamayla ilgili eşkali belirlenen kişinin yakalandığı" yönündeki iddiaları sorması üzerine Bakan Şahin, "Yanlış haber" yanıtıyla karşılık verdi.
Terör olayının sanığının eşkal olarak belli olduğunu, artı kimliklerinin de belli olduğunu dile getiren Şahin, habere konu olan kişinin ne emniyet ne de bakanlık kaynaklı bilgi olduğunu belirtti. Olayın adli soruşturmasında da adli kaynaklardan da teyitli değildir. Olay, yürütülen çalışmalar kapsamında Adana'da şüpheli bir kişinin polis tarafından şüphe üzerine alınmasından ibarettir. Şüphelenilen ve sorgulanan kişinin o olayın sanığı olmadığı anlaşılmıştır" dedi.
"Adana'da gözaltına alınan kişinin daha önce Ankara'da askeri aracın geçişi sırasında bomba patlatan kişi olduğu" yönündeki soruyu ise Şahin, "Araştırmalar devam ediyor, bir olayın sanığı başka bir olayın da sanığı olabilir. Bütün bu bağlantılar bir olasılık, bütün bu bağlantılar değerlendiriliyor. Polisimiz, savcılıklarımız bunları dikkate alıyorlar, değerlendiriyorlar. Olasılıkları son hüküm olarak bizim belirtme durumumuz yok. Belirtmediğimiz halde bu açıklamalarımızı medyamızın 'son hükümmüş, son sözmüş' gibi yorumlamaması gerekir" sözleriyle karşılık verdi.
Bakan Şahin, Diyarbakır'da polise yönelik saldırı olayıyla ilgili ise, "Mardinkapı mevkisinde güven timi olarak görev yapan polis ekibimize silahlı saldırı olmuştur. Bir polisimiz şehit olmuştur. Yine biri polis olmak üzere 3 yaralımız vardır. Polisimizin anında gösterdiği refleks, havadan ve karadan takibi sonucu kırsala yönelik kaçışları kontrol altına alınmış, iki saldırgan yakalanmıştır" dedi.
Bakan Şahin tarihi Çamaşırhaneden Çankırı Belediyesi'ne geçti. Ziyarette Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Bakan Şahin'e göreve geldiği günden bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali'den yalanlama

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Ankara bombacısı yakalandı" haberinin doğruyu yansıtmadığını belirterek, ihbar üzerine sırt çantalı bir kişinin gözaltına alındığını ancak, şahsın sade bir vatandaş olduğunun anlaşılması üzerine serbest bırakıldığını söyledi.
Coş, Ankara'da bir araca bomba koyduktan sonra 3 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına sebep olan kişinin, Adana'da yakalandığı yönündeki haberlerle ilgili basın mensuplarının sorusunu yanıtladı. Coş, "Konuyla ilgili olarak yurt genelinde emniyet güçleri çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda da ilimizde gerekli çalışmalar yapılıyor. İntikal eden her bilgi ve ihbar ciddiyetle değerlendiriliyor. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın ihbarı üzerine sırt çantalı bir şahıs gözaltına alınmış, gerekli incelemeden sonra herhangi bir olayla ilgisi olmadığı, normal bir vatandaş olduğu anlaşılmış ve serbest bırakılmıştır. Olayla ilgili ajanslara düşen haberler doğru değildir. Bu konuyla ilgili açıklama yapma yetkisi de Ankara'daki mercilerdir" dedi.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:49

İLGİLİ HABERLER