Gündem
  • 21.8.2009 00:40

"BOMBALARIN BİZİM OLDUĞU ORTAYA ÇIKARSA NANEYİ YEDİK"

Ergenekon sanığı iken gizli tanık olan Anadolu’dan şok iddialar: Demirtaş, Oktay Yıldırım’a ‘Danıştay bombalarının bizim olduğu anlaşılırsa naneyi yedik’ dedi. TSK içindeki gizli yapılanmayı Tolon ve Şener’den duydum. Kıvrıkoğlu bana yapının en büyük sivil ayağının ‘Encümen-i Daniş’ olduğunu söyledi

Üçüncü Ergenekon iddianamesinin dayanağı, yani delil klasörleri sanık avukatlarına dün verildi. 1454 sayfada toplanan kanıtlar 185 klasöre ancak sığdı. Binlerce belgenin bir araya getirildiği klasörlerde en dikkat çekici bölümlerden biri Ergenekon sanıkları arasında yer alan, aynı zamanda soruşturma kapsamında ifade veren gizli tanık ‘Anadolu’nun iddiaları oldu. Mehmet Demirtaş ve Oktay Yıldırım arasındaki ‘bomba’ konuşmalarına tanık olduğunu belirten Anadolu, Demirtaş’ın “Bu Danıştay bombalarının bizim olduğu anlaşılırsa naneyi yeriz” dediğini söylüyor. Ergenekon üyeliğinden Silivri Cezaevinde tutuklu bulunduğu belirtilen Anadolu, 10 başlık altında sıraladığı ifadelerinde “Ergenekon örgütünün tam olarak mahiyetini iddianameden sonra anladım” diyor.

BOMBALARI YILDIRIM KOYDU 

Gizli tanık, Mehmet Demirtaş ve Oktay Yıldırım arasında cezaevinde geçen şok bir konuşmayı şöyle anlatıyor: ‘’Ergenekon duruşmalarının ilk başladığı günlerde Mehmet Demirtaş ve Oktay Yıldırım’ın duruşma arasında konuşmalarına şahit oldum. Demirtaş, ‘Bu Danıştay bombalarının bizim bombalar olduğu anlaşılırsa naneyi yeriz’ dedi. Yıldırım’ın da ‘Bizim bombalar olduğu anlaşılmaz. Kafile numaraları farklı’ dediğini duydum. Bir kez de kendisine ‘bombaları çatıya sen mi koydun’ diye sordum o da ‘evet’ dedi.

GİZLİ YAPIYI KIVRIKOĞLU ANLATTI

Anadolu, 2004’te Kayseri Tugay Komutanı Reha Taşkesen’in TSK bünyesindeki bir derin devlet organizasyonundan söz ettiğini de iddia ediyor. 2005’te Fenerbahçe Orduevi’nde emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ile görüştüğünü anlatan Anadolu, şunları söylüyor: “Kıvrıkoğlu 1996’dan beri TSK içinde gizli bir örgütlenme ve yapılanma olduğunu, bunun sivil kanadının bulunduğunu, en başta gelen sivil kanatlardan birinin Encümen-i Daniş olduğunu, ayda bir Moda’da toplantı yaptıklarını, çeşitli kararlar aldıklarını, bu kararları gizlice MGK ve üst düzey bürokratik makamlara yolladıklarını anlattı. Bu grubun içinde üst düzey komutanlar, eski genelkurmay başkanlarının da olduğunu, sivil kanatta TSK ile irtibatlı en üst düzey kurulun bu olduğunu ve irtibatlarını bu kurul üzerinden yaptıklarını söyledi.”

Hükümeti mitinglerle yıpratacağız

Gizli tanık, 2006’da Ankara Merkez Orduevi’nde emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile arasında geçen görüşmeyi de şöyle aktarıyor: Oraya Şener Eruygur ve ADD’ler ile alakalı görüşmelere gitmişti. Hükümetin gitmesi gerektiğini söyledi. TSK içindeki gizli örgüt yapılanmasının başında Org. Y. B’nin olduğunu söyledi. Ciddi organizasyonlar düşündüklerini ve bunun için Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinden kendilerine para verildiğini söyledi. Kendisi bana görev teklif ettiğinde Kadıköy ADD üyesiydim. Genelkurmay’ın bilgisi dahilinde özel görev ile ADD’nin başına getirildiğini belirtti. Ayrıca gizli örgütün Türkiye’de askeri müdahale yapabilecek bir yapılanma olduğunu söyledi. Sürekli darbe olacağı beklentilerini dile getiriyordu.”

HÜKÜMET GİTMEZSE MÜDAHALE EDEREK ORTADAN KALDIRILIR

Ek klasörlerde yer alan gizli tanık Anadolu’nun verdiği bilgilere göre Ergenekon yapılanmalarının bütün yıpratma çalışmalarına rağmen hükümetin gitmemesi halinde müdahale etmeyi planladıklarını da anlattı. Gizli tanık Adadolu, emekli Tümgeneral Alaattin Parmaksız’ın da TSK içindeki gizli yapılanmadan söz ettiğini öne sürerek, bunun Genelkurmay istihbaratının bilgisi dahilinde olduğunu söylediğini belirtiyor. Tümgeneral Parmaksız’ın ‘’Hükümet gitmezse bir müdahaleyle hükümet ortadan kaldırılacak. Bununla ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını’’ söylediğini aktaran Anadolu, TESAV Başkanı Agah Oktay Güner’in de kendisine benzeri şeyler söylediğini anlatıyor. Anadolu, Ergenekon sanıklarından Kemal Alemdaroğlu’nun da “Gizli yapılanmanın üniveriste sorumlusuyum” dediğini öne sürüyor. Anadolu ayrıca, Alemdaroğlu’nun 2003’te Tandoğan meydanında yapılan ‘Cumhuriyet’e saygı mitingi’nin askerlerin koordinesinde yapıldığını, ‘Ordu Göreve’ pankartlarının da aynı kapsamda açıldığını anlattığını iddia ediyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER