Gündem
  • 4.9.2013 12:04

Bombalı aracın içinden bakın kim çıktı?

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Kandil'in, “Adım atılmazsa 1 Eylül'den sonra eylem yaparız” işareti, Şahin kanadını harekete geçirdi. Bingöl -Genç karayolunda önceki akşam, bir araçta 7 adet piknik tüpü ve 200 kilogram amonyum nitratla güçlendirilmiş bomba düzeneği bulundu.

Patlayıcıların yüklendiği belirtilen 3 araç, İnsansız Hava Aracı (İHA) ile takibe alındı. Diyarbakır plakalı olduğu belirlenen hafif ticari araç, bir süre sonra Bingöl yönüne gelirken, ana yoldan çıkarak köy yoluna saptı. Bu aracın izi kaybedildi. Genç İlçesinden Bingöl'e gelen ve içinde patlayıcı olduğu belirlenen 58 FE 812 ve 63 SD 416 plakalı araçlar polis ve jandarma ekipleri tarafından 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı önündeki yolda saat 20.55'te durduruldu.

Araçlarda bulunan 4 kişi gözaltına alınırken araçlarda yapılan aramada 58 FE 812 plakalı araç içinde 7 ayrı piknik tüpü içinde yerleştirilmiş patlayıcılar bulundu. Diğer aracın ise bu araca refakat ettiğini belirlendi. Gözaltına alınan kişilerin ilk sorgulamasında isimlerini verdikleri iki kişi daha yakalandı. Bu kişiler, bombaların Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında yüklendiğini itiraf etti.

Araçlarda bulunan 7 tüp bombasının her birinin ayrı ayrı düzeneklerle oluşturulduğu belirlendi. Edinilen bilgelere göre aracın havaya uçurulması değil de tüplerin 7 ayrı yerde uzaktan kumanda yöntemiyle patlatılması hedefleniyordu. Hedefler ise askeri bölgeler ve halkın kalabalık olarak bulunduğu alanlardı. Patlayıcı yüklü araç, Bingöl ile Elazığ'ın Karakoçan ilçesi arasındaki karayolu üzerinde başka kişilere teslim edilecekti. Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalından bu iki araçla birlikte ayrılan ve köy yoluna saparak izini kaybettiren Diyarbakır plakalı üçüncü aracın da patlayıcı yüklü olduğu belirlenerek bölgedeki tüm illerin emniyet birimleri uyarıldı. Jandarma ve polis, aracı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

13 ASKERİ ŞEHİT ETMİŞTİ

Bingöl'de bulunan bombaların, PKK 'nın uyuşturucu merkezi konumundaki bölgenin de sorumlusu olan “Reber” kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz'in talimatıyla araçlara yerleştirildiği iddia edildi. Yıldeniz, PKK'nın Diyarbakır kırsalında ekimini yaptırdığı ve finansal kaynağının önemli bir bölümünü oluşturan uyuşturucu ve diğer yasadışı işlerden elde edilen parasının kontrolünü de elinde bulunduruyor. Bu yüzden Yıldeniz, çözüm sürecine muhalefet etmiş ve bağlı unsurları bulundukları yerden hareket ettirmeyeceğini açıklamıştı. Yıllardır bölge sorumlusu olan Mehmet Şah Yıldeniz 2008'de Diyarbakır'da polis servis otobüsünde 4'ü polis 5 kişiyi şehit etti. Geçen yıl Silvan'da 13 askerin şehit edildiği saldırının talimatını verdi. Erzurum'da bir uzman çavuşun kaçırılmasında aktif rol oynadı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:17

İLGİLİ HABERLER