Asayiş
  • 15.9.2007 07:57

BOMBALI MİNİBÜSÜN FAİLİ ÜNİVERSİTELİ ÇIKTI

Başkentte Kurtuluş otoparkındaki 602 kiloluk bomba yüklü araçla ilgili soruşturmada sona yaklaşıldı. Polis, olayın bir numaralı failleri PKK elemanı 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Mustafa B. ile 30 yaşındaki Alparslan Ö.'yü gözaltına aldı. Her iki kişinin de evlerinde yapılan aramalarda, PKK örgütüne ilişkin çok sayıda doküman ele geçirildi. Polis, bomba yüklü araç içinde bulunan saç telleriyle, olayla doğrudan bağlantılı olduğunu tahmin ettiği Mustafa B.'nin DNA testini karşılaştırılmasını istedi. Polis, Türkiye'nin yüreğini ağzına getiren patlayıcı yüklü araçla ilgili ilk somut bilgilere ulaştı. Bomba yüklü Mercedes Vito'nun içinde bulunan 3 cep telefonuna ait, 2'si Turkcell, 1'i Vodafone olmak üzere üç SİM kart incelemeye alındı..

40 KİŞİLİK LİSTE
GSM kayıtlarında, 3 SİM karttan yaklaşık 40 kişiyle telefon görüşmesi yapıldığı tespit edildi. Bu görüşmelerden 30 yaşındaki A. Ö.'nün ismine ulaşıldı. Muş doğumlu ve PKK eylemlerinden ötürü poliste kaydı bulunan A.Ö., Ankara'daki evine baskın düzenlenerek gözaltına alındı. Evde PKK'ya ait çok sayıda doküman ele geçti. A.Ö.'nün verdiği bilgiler doğrultusunda da Mardin doğumlu, üniversite öğrencisi 22 yaşındaki M.B. gözaltına alındı. M.B.'nin PKK'nın gençlik kolları olarak bilinen Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi YÖGEH) üyeliğinden kaydının olduğu belirlendi.

'İŞİN ASLI ORTAYA ÇIKIYOR'
Emniyet, M.B.'nin bomba yüklü aracı otoparka bırakan kişilerden biri olduğu ihtimali üzerinde duruyor. M.B.'den alınacak örneklerle DNA testi yapılması ve araç içerisindeki saç teli, sigara izmariti ve parmak izleriyle karşılaştırılması mahkemeden karar çıkardı. M.B.'nin susma hakkını kullandığı kaydedilirken, üst düzey emniyet yetkilileri, "Gözaltılara devam edeceğiz. İşin aslı ortaya çıkmak üzere" dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:23

İLGİLİ HABERLER