Spor
  • 31.3.2012 11:29

Borçlarını ödeyemeyen kulüp küme düşürüldü

ZAGREB (A.A) - Hırvatistan Futbol Federasyonu, 2 eski futbolcusuna borçlarını ödeyemeyen Birinci Lig kulübü Varazdin'i ligden ihraç etti.
            Varazdin'in gelecek sezon en alt seviyedeki ligde mücadele edeceği kaydedilen açıklamaya göre, ligde son sırada bulunan takım bundan sonraki maçlarını hükmen 3-0 kaybetmiş sayılacak. Hırvatistan futbol tarihinde ilk kez böyle bir karar alındığı da vurgulandı.
      Kulübün eski futbolcuları Milan Pavlicic ve Igor Prahic, alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle federasyona şikayette bulunmuştu.
      Pavlicic, basına yaptığı açıklamada, ''Kulübün bana 160 bin avro borcu vardı, sadece 13 bin avrosunu ödediler'' demişti.
      Hırvatistan Futbol Federasyonu, hafta başında Birinci Lig takımlarından Hajduk Split, Sibenik ve Karlovac'a da borçları nedeniyle maçlara çıkamama cezası vermiş, ancak disiplin komisyonu cezaları kaldırmıştı.
      Hırvatistan'da birçok Birinci Lig takımının maddi zorluklarla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Ülkede federasyon yetkililerinin de aralarında bulunduğu birçok kişi, rüşvet aldıkları ve şike yaptıkları suçlamasıyla geçen aylarda gözaltına alınmıştı.
      Birinci Lig maçlarında şike yaptıkları gerekçesiyle 15 futbolcu ve yetkiliye, 10 aya kadar hapis cezası verilmişti.
     

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:11

İLGİLİ HABERLER