Asayiş
  • 5.10.2008 04:04

BORDO BERELİLER SICAK TAKİPTE!..

Saldırı öncesi saklanmak için kazılan sığınaklar bulundu. Aktütün Karakolu'nda 15 askerin şehit düşmesiyle sonuçlanan son saldırı, 20 Ekim 2007'deki Dağlıca baskınını akıllara getirdi.
Çok sayıda şehit ve kayıp askerlerin bulunduğu her iki saldırıda da, yüzlerce teröristin karakollara bu kadar yaklaşmaları dikkat çekiyor.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde bulunan piyade taburu, 20 Ekim 2007 gece yarısı 250 PKK'lı terörist saldırısına uğramıştı. Teröristler, tabura saldırmadan önce bölgenin karayolu bağlantısını sağlayan Avaşin Çayı üzerindeki köprüyü havaya uçurmuştu.
PKK'lıların bomba ve roketatarla gerçekleştirdiği saldırıda 13 asker şehit olmuştu. 16 askerin yaralandığı acı olayda 8 asker de teröristlerce kaçırılmıştı. Saldırıda 32 PKK'lı da ölü olarak ele geçirilmişti. Aktütün Karakolu'na yapılan saldırı Dağlıca baskınından tam bir yıl sonra gerçekleşti. 200 kişilik bir terörist grup tarafından düzenlenen baskında 15 asker şehit düşerken, 2 uzman erbaşın da kayıp olduğu açıklandı.
BORDO BERELİLER ALÇAKLARIN PEŞİNDE
Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Bordo Bereli timleri, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattıkları kapsamlı operasyon sürüyor. Bordo Berelilere bölgeye indirilen Jandarma Özel Harekat Timleri ve özel eğitimli komandolar da destek verirken, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için timler sınırın karşı tarafına geçerek sıcak takip yapıyor.
Hava destekli sürdürülen operasyonlarda Türkiye - Irak sınırında yer yer şiddetli çatışmalar çıkarken, kobra helikopterler Aktütün Karakolu'na saldıran teröristlerin daha önceden saklanmak için kazdığı sığınakları gün boyu vurmaya devam etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:44

İLGİLİ HABERLER