Ekonomi
  • 30.4.2010 17:54

BORSA BİRİNCİSİ BAKIN KİMİN OĞLU ÇIKTI...

Özyeğin Üniversitesi tarafından lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen "Sanal Borsa" yarışması sona erdi. Yarışmaya katılan öğrenciler bir ay boyunca borsa simülasyon programında sanal parayla alım-satım yaptılar. Sanal Borsa yarışmasında TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 10. sınıf öğrencisi Oğulcan Cevizoğlu, yüzde 328 oranında getiri elde etmeyi başararak birinciliğe ulaştı.

Liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında eğitim gören öğrencilerin katıldığı Sanal Borsa yarışmasında toplam 155 lise öğrencisi yarıştı. Sanal Borsa yarışmasında öğrencilere 30 gün boyunca değerlendirmeleri için 100 bin TL tutarında sanal portföy atandı. Öğrenciler, portföylerini İMKB 100 hisse senetleri, döviz, repo, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda (VOB) değerlendirerek en fazla getiriyi elde edebilmek için yarıştılar.

Özyeğin Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Sanal Borsa yarışmasının ödül töreninde "Gençlere Ekonomi Finans Eğitiminde Neredeyiz? Üniversite Çok Geç!" başlıklı bir panel de gerçekleştirildi. Panelde konuşmacı olarak Vadeli İşlemler Borsası Başkanı Çetin Ali Dönmez, Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emrah Şener ve Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Eyüp Can Sağlık yer aldılar.

Panelin açılış konuşmasını yapan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, Sanal Borsa yarışması aracılığıyla lise öğrencilerine erken yaşlarda ekonomi bilinci kazandırmayı hedeflediklerini söyledi:

"Avrupa ve ABD'de ekonomi finans eğitimi ortaöğretim düzeyinde veriliyor. Oysa ülkemizde bu eğitim ancak üniversite seviyesinde, o da yalnızca üniversitenin işletme ya da ekonomiyle ilgili bir bölümü kazanılmışsa başlıyor. Türkiye'de hisse senedi sahipliği oranının sadece yüzde 5 seviyesinde olması, ülke olarak yeterli ekonomi bilincine sahip olmadığımızı ortaya koyan bir gerçek. Ekonomi eğitimi nin daha erken dönemlerde verilmesi ve ekonomi bilincinin genç yaşlarda kazanılması, ülke ekonomisine olumlu katkı yapacaktır. Gençlerimizi ne kadar erken yaşlarda ve doğru platformlarda ekonominin unsurlarıyla buluşturabilirsek, elde edeceğimiz kazanımlar da bu paralelde gerçekleşecektir."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER