Sağlık
  • 29.7.2009 02:18

BOŞANMAK SAĞLIĞI BOZUYOR...

ABD Johns Hopkins Üniversitesi ile Chicago Üniversitesi'nin ortak araştırmasında, bireylerin evliliğinin sürmesi veya sona ermesinin, sağlıklarına önemli etkide bulunduğu görüldü.

Chicago Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, araştırma sonucu, evliliğe geçiş ve alışma sürecinin sağlığa derhal olumlu etkisinin bulunduğu, bu süreçte erkek için sağlıklı yaşama alışkanlığının arttığı ve kadın için de mali rahatlama görüldüğü belirtildi.

RAKAMLARLA SAĞLIK

51 ila 61 yaşlarındaki 8652 kişi üzerinde yapılan araştırmada, boşanmış veya dul kalmış kişilerde, evlilere göre, kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi kronik rahatsızlıkların yüzde 20 daha fazla görüldüğü ortaya çıktı. Boşananlar veya dullarda, evlilere oranla ayrıca merdiven çıkmak veya yürümekte hareket kısıtlamalarının yüzde 23 daha fazla olduğu belirlendi.

Hiç evlenmeyenlerin ise evlilere göre, yüzde 12 daha fazla hareket kısıtlamasına ve yüzde 13 daha fazla depresif belirtilere sahip oldukları görülen araştırmada, tekrar evlenenlerin de evlilikleri sürenlere oranla, yüzde 12 daha fazla kronik rahatsızlık ve yüzde 19 daha fazla hareket kısıtlamasına sahip bulunduğu, ancak depresif belirtileri bulunmadığı ortaya çıktı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER