Gündem
  • 19.5.2013 20:52

Bosna'da 19 Mayıs pikniği

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı -Bosna Hersek'in farklı kentlerindeki üniversitelerin Türkoloji bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, düzenlenen piknikte buluştu..

ZENİTSA (AA) - Bosna Hersek'in farklı kentlerindeki üniversitelerin Türkoloji bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen piknikte bir araya geldi.
     Bosna Hersek'te Avrupa Birliği Barış Gücü (EUFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Bosna-Türkiye Dostluk Derneği'nce Zenitsa'daki Topçular mesire alanında gerçekleştirilen pikniğe, Saraybosna, Tuzla, Zenitsa ve Mostar'daki üniversitelerin Türkoloji bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, aileler,, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı personeli ile Bosna Hersek'te yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.
     Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Fatih İlhan, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda, Türkiye'ye ve Türkçe'ye gönül veren Bosnalı gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti.
     Üniversiteli gençlerin, piknik organizasyonuna yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Kurmay Albay İlhan, etkinliklilerin bununla sınırlı kalmayacağını, hafta boyunca pek çok sosyal ve kültürel aktivite gerçekleştireceklerini bildirdi.
     Kurmay Albay İlhan, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nın, aynı zamanda Bosna Hersek'teki 20. yılını kutladığını anımsatarak, Bosna halkının bu süre zarfında kendilerine gösterdiği ilgi ve nezaket dolayısıyla teşekkür etti.
     Yöresel yemeklerin yendiği, Türkçe ve Boşnakça müzik dinletilerinin sunulduğu etkinliklerde, Bosnalı ve Türk gençler arasında çuvalla yürüme, yoğurt yeme, halat çekme gibi yarışmalar da düzenlendi.
     Yarışmalarda, başarılı olan gençlere Türkiye'yi tanıtan çeşitli hediyeler verildi
     Neşeli saatler geçiren gençler, böylesi bir günde bir araya gelmekten, Türk arkadaşlarıyla ortak bir sevinci paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydettiler.
    
     Muhabir: Ferhat Demircan
     Yayıncı: Ömer Çetres
 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:11

İLGİLİ HABERLER