Sağlık
  • 29.6.2019 11:38

Botoks Nedir? Nasıl yapılır?

Botoks Nedir ? Nasıl yapılır ?

Mimiklerden dolayı yaş ile birlikte belirginleşen çizgilerin ortadan kaldırılması için botoks uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama ile belirginleşen çizgiler tamamen ortadan kaldırılabilir ya da görünümlerinde hafifleme oluşturulabilir. Yaş ile birlikte genelde yüz ve boyun bölgesinde kırışıklıklar meydana gelir. Bu kırışıklıklar kaş arasında, gözlerin kenarlarında kazayağı denilen bölgede, alında meydana gelmektedir. Botoks uygulaması bu çizgilerin belirginliğini azaltmakta ya da görünümünü tamamen yok etmektedir. Uygulama kısa sürede tamamlanan ve uzun yıllardır tercih edilen güvenilir bir operasyondur.
Botoks bir proteindir ve Clostridium Botulinum adında bir bakteriden elde edilerek tıbbi amaçlar için kullanılır. Bu protein hem nörolojik problemlerin ortadan kaldırılması için he de göz hastalıklarının tedavisinde çok uzun yıllardır kullanılmaktadır. Bu proteinin kozmetik endüstrisindeki kullanımı diğer kullanımlarının yanında yeni bir alandır. Ancak yeni bir alan olmasına rağmen başarılı şekilde uygulanan güvenilir bir metottur.

Botoks uygulaması kas hareketlerini geçici bir süre bloke eden bir uygulamadır. Bu uygulama ile sinirler ile kaslar arasındaki iletim engellenir. Böylece kasların uyarılması gerçekleşemediğinden kaslar kasılamaz. Bu sayede kasların kasılmasından dolayı ortaya çıkan kırışıklıklar ve çizgilen azalır veya tamamen kaybolur. Uygulama gerçekleştikten sonra 3-4 gün içinde etkileri görülmeye başlanır. Kesin sonuçların ortaya çıkması ise 7-10 günü bulmaktadır. Süredeki bu farklılık bireysel cilt farklılıklarından dolayı ortaya çıkmaktadır.
Botoks Kimlere Uygulanabilir?
Botoks uygulaması için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. 18 yaşından itibaren uygulama gerçekleştirilebilir ve üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Kozmetik kaygılar ile yapılabileceği gibi bazı sağlık sorunları için de çözüm olarak kullanılabilmektedir. Bu sağlık sorunları avuç içleri ve koltuk altında meydana gelen aşırı terleme, kas spazmları ve migren olarak sıralanabilmektedir. Sinirler ve kaslar arasındaki etkileşimin önüne geçmesi sebebiyle bu tıbbi sorunlarda da güvenle tercih edilebilmektedir. Uygulamanın kolaylığı da tercih edilme sebepleri arasında görülebilir. Ancak gebelik şüphesi olanlarda ya da
emziren kadınlarda önerilmeyen bir uygulamadır.

Botoks Uygulaması Nasıl Yapılır?
Botoks uygulaması lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve genelde 10-15 dakika süren bir işlemdir.
Yalnızca uygulama yapılan bölgede etkilidir, vücudun diğer bölgelerinde etki göstermez. Uygulamanın beklentilerinizi karşılaması için doktorunuz ile uygulamadan sonraki sonuçlar ile ilgili detaylı bilgi almalısınız. Botoks uygulamasında gerçek dışı beklentilere sahip olursanız uygulama sizin için memnun edici olmayacaktır. Uygulama bölgesel olarak gerçekleştirilir ve özellikle şu bölgelerde başarı elde eder ve yoğun şekilde uygulanır:
· Alında oluşan yatay çizgiler
· Kaşlar arasında oluşan dikey çizgiler
· Göz çevresinde özellikle kazayağı bölgesindeki çizgiler
· Boyunda oluşan dikey çizgiler

· Ağız çevresinde oluşan çizgiler
Botoksun Etkisi Ne Kadar Devam Eder?
Botoks uygulaması kişisel farklılıklar bulunsa da ortalama 4-6 ay arasında devam eder. Uygulayıcının deneyimleri ve tecrübeleri doğrultusunda en sağlıklı ve güvenilir tedaviye ulaşabilirsiniz. Dr. Mustafa Karataş botoks açısındaki deneyimi sayesinde güvenle uygulamayı gerçekleştirebilmektedir. Üstelik uygulamanın ardından kişinin gülük aktivitelerine dönmesi için hiçbir engel bulunmaz. Uygulama sonrasında kişinin yüzünde doğal olmayan bir ifade bulunmaz. Bu uygulamada gerdirme ya da dolgu gibi işlemler kullanılmadığından yüzdeki ifadede farklılık bulunmaz. Ayrıca tedavide
uygulanacak dozları doktorunuz ile belirlemeniz de mümkündür. Çok fazla ve derin kırışıklıklarınız varsa bu kırışıklıkların tamamen kaybolması yüzünüzdeki doğalığı etkileyebilir. Bu nedenle uygulamanın dozunda yapılan planlamalar ile bunun önüne geçebilirsiniz. Bu sayede tamamen doğal ve genç bir görünüme sahip olursunuz.

 

 

Güncellenme Tarihi : 1.7.2019 14:15

İLGİLİ HABERLER