Gündem
  • 5.11.2020 22:01

Boykot vurdu, Macron kıvırdı!.. Müslümanlara elçi gönderiyor

Macron'dan tarihi geri adım! Boykot vurunca bakın ne yaptı...İslam dünyasında infiale neden olan karikatürler hakkında yaptığı söylem ve eylemleriyle büyük tepki alan Macron, geri adım kararı aldı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ilişkileri yumuşatmak ve gönüllerini almak için İslam ülkelerine büyükelçi göndereceği öğrenildi.
Resmi olara böyle açıklansa da işin aslı çok farklı çıktı.. İslam ülkelerinde özellikle halk bazında yapılan boykot nedeniyle Fransız ürünleri elde kalınca firmalar isyan etti.
Macron'a çıkan bu firmalar Koronavirüs nedeniyle zaten zorda olduklarını bir de Müslüman ülkelerin boykotuyla iyi sıkıntıya düştüklerini ve bu durumun Fransız ekonomisini daha da kötüleştireceğini bildirdi.
Fransa ticaret bakanı da bunu onaylayınca, Macron kıvırmak için yol aramaya başladı.

Son dönemde İslam’a yönelik sert bir söylem geliştiren, öğretmen Samuel Paty’nin sınıfta Peygamber Efendimizin karikatürlerini göstermesi nedeniyle başı kesilerek öldürülmesinin ardından tonunu daha da sertleştirip bu karikatürlerden vazgeçmeyecekleri mesajı veren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geri adım attı.

MÜSLÜMAN ÜLKELERE ELÇİ GÖNDERECEK

 Avrupa basınından The Gurdian ve Euronews'te yayınlanan haberlerde, Macron'un İslam ülkeleri ile diyaloğu yumuşatmak için Müslüman ülkelere büyükelçi göndermeyi planladığını aktardı.

 İLK SİNYALİ AL JAZEERA RÖPORTAJINDA VERMİŞTİ 

Geçtiğimiz hafta Al Jazeera’ya röportaj veren Fransa Cumhurbaşkanı Macron,dünya çapında tepkiler sonrasında ‘Karikatürlerin şoke edebileceğini anlıyorum’ diyerek geri adım sinyali verdi. Röportajda Fransa'da bir derginin söylediği şeyin hükümetin pozisyonu olmadığını dile getiren Macron, “Bu karikatürlerle şok olabileceğimizi anlıyor ve saygı duyuyorum” demişti.

BİR ÇOK ÜLKE FRANSIZ ÜRÜNLERİNİ BOYKOT ETTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı ifadeleri ve Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürleri desteklemesi nedeniyle Katar, Pakistan, Sudan, Endonezya, Ürdün, Bangledeş gibi ülkeler Fransız ürünlerine boykot uygulanması başlatmıştı.

Yedi Gündem

 

Güncellenme Tarihi : 7.11.2020 02:04

İLGİLİ HABERLER