Asayiş
  • 22.10.2008 17:11

BÖYLE ANNE OLMAZ OLSUN!. KIZINA TECAVÜZ EDEN DOSTUNU SAVUNDU

SAMSUN’da annesinin sevgilisinin tecavüzüne uğradığını iddia eden 17 yaşındaki S.Y., sanığın yargılandığı mahkemede gözyaşı dökerek başından geçenleri anlattı. S.Y “Şenel Dinç bana zorla tecavüz etti” derken, tutuklu yargılanan 39 yaşındaki Şenel Dinç ise, “Kendisine elimi bile sürmedim” diye savunma yaptı.
Samsun’un Derebahçe Mahallesi’nde oturan S.Y., 15 yıldır annesiyle birlikte aynı evde yaşayan Şenel Dinç’in, geçen yıl Kasım ayında sorunlarını konuşmak için kendisini merkeze bağlı Ahulu Köyü'ndeki gölete götürüp tecavüz ettiğini öne sürdü. Üzeri çamurlu bir halde sabah saatlerinde evine dönen S.Y. başına gelenleri annesine anlattı. Anne kızıyla birlikte jandarmaya giderek Şenel Dinç’den şikayetçi oldu. Olaydan sonra ortadan kaybolan Dinç, 5 ay sonra yakalanarak tutuklandı. Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 3- 8 yıl hapis istemiyle ilk kez yargı önüne çıkan Şenel Dinç savunmasında suçlamaları kabul etmedi. S.Y.’nin 17 yaşında olmasına rağmen, birçok kişiyle birlikte olduğunu ileri süren Şenel Dinç, “Hatta birlikte olduğu bir kişiden çocuğu da var. Bu sorunları konuşmak için birlikte göletin kenarına gittik. Sorunlarını anlattı. Akıl verdim. Sonra da kendisini şehir merkezinde bıraktım. Kendisine elimi bile sürmedim” dedi.
Duruşmada başına gelenleri gözyaşları arasında anlatan S.Y. ise, “Baba dediğim kişiyle sorunlarımı konuşmak istedim. Bir taksi ile gölete gittik. Konuşurken, elleriyle sarkıntılık etmeye başladı. Kaçmaya çalıştım. Beni yakalayarak yere yatırdı. Pantalonumu çıkarıp benimle zorla cinsel ilişkiye girdi. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.
ANNE BU KEZ KIZINI SUÇLADI
Daha önce jandarmaya verdiği ifadesinde sevgilisinden şikayetçi olduğunu belirten genç kızın annesi A.Ö. ise duruşmada, bu kez kızının yalan söylediğini öne sürdü ve birlikte yaşadığı Şenel Dinç’ten davacı olmadığını belirtti.
Mahkeme genç kızı, olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu gönderirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı evraktaki eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER