Böyle eylem görülmedi

1 dk okuma
Böyle eylem görülmedi

Hızlı Özet

Döviz endeksli kredi çektikten sonra mağdur olan bir grup vatandaş eylem yaparak, iç çamaşırlarını bankaya fırlattı


2007-2009 yılında çektikleri döviz endeksli krediler nedeniyle mağdur olunca Dövize Endeksli Konut Kredisi Mağdurları Derneği (DÖVDER) adıyla bir dernek kuran vatandaşlar, bugün ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Davul ve zurna eşliğinde Şişli ve Beşiktaş’ta bulunan banka genel müdürlükleri önüne gelen eylemciler, bir süre polisle tartıştı. Tartışmanın sonrasında polis eylemcilere banka önünde açıklama yapmaları için izin verdi. Ellerinde iç çamaşırları ve “Bankalar elimizde bir donumuz kaldı. Onu da siz almadan biz getirdik” yazılı pankartla gelen grup, bir süre banka önünde oturma eylemi yaptı. Ardından dövizzedeler adına Kadir Kocanoğlu bir açıklama yaptı. Kocanoğlu, “Buradan Başbakanımıza sesleniyorum; bankalar sizi kandırıyor. Biz bu işe çözüm istiyoruz. Bu işi de bir tek Başbakanımızı Recep Tayyip Erdoğan çözer. Ben 73 bin lira kredi çektim. 150 bin lira ödedim. Daha 150 bin lira borcum var. Başbakanımız bize lütfen randevu verin” dedi.



Dövizzede Serap Bobuş Bozan ise, “350 bin lira ödedim. Hala daha 350 bin lira borcum var. Mağduruz. Biz borcumuza sadığız. Ama buna bir çözüm getirilmesi gerek” diye konuştu.



Açıklamanın ardından eylemciler yanlarında getirdikleri iç çamaşırlarını banka önüne fırlattı. Eylemde ilginç görüntüler oluşurken, temizlik görevlileri eylem sonrası iç çamaşırlarını banka önünden topladı.

 


Bu haber 444 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haluk Levent'in Emniyet İfadesi : Borsada oynamak gibi bir zaafım var
Asayiş

Haluk Levent'in Emniyet İfadesi : Borsada oynamak gibi bir zaafım var

AHBAP Derneği hakkındaki tahkikat çerçevesinde ifadesi alınan Haluk Levent, derneğin tek mali sorumlusu olduğunu belirtti. Levent, kendi adına banka hesabı kullanmadığını ve dernek çeklerini kişisel teminat olarak değerlendirdiğini beyan etti.

Habervitrini9403 Görüntüleme
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner tutuklandı
Asayiş

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner tutuklandı

Ankara'da, Çankaya Belediyesi'ne yönelik yürütülen, "suç örgütü kurma", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de aralarında bulunduğu 30 şüpheliden 24'i, çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

Habervitrini10998 Görüntüleme
Haluk Levent sağlık kontrolünden geçirildi, adliyeye sevk edildi
Asayiş

Haluk Levent sağlık kontrolünden geçirildi, adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Haluk Levent, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde sağlık kontrolüne getirildi. Levent, daha sonrasında adliyeye sevk edildi.

Habervitrini12528 Görüntüleme
Haluk Levent'in şoförü itiraf etti! "Hesabımı para transferleri için kullandı"
Asayiş

Haluk Levent'in şoförü itiraf etti! "Hesabımı para transferleri için kullandı"

Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturmada ifade veren Haluk Levent'in şoförü İlker Çetin, Levent'in banka hesabı bulunmadığını, farklı kişilerden gelen paraların kendi hesabına yatırıldığını ve talimat doğrultusunda istenilen hesaplara aktardığını iddia etti. WhatsApp yazışmalarını delil olarak sakladığını söyleyen Çetin, Kıbrıs'taki kumarhaneye ilişkinse dikkat çeken beyanlarda bulundu.

Habervitrini13715 Görüntüleme