Asayiş
  • 25.6.2014 14:17

Böyle eylem görülmedi

2007-2009 yılında çektikleri döviz endeksli krediler nedeniyle mağdur olunca Dövize Endeksli Konut Kredisi Mağdurları Derneği (DÖVDER) adıyla bir dernek kuran vatandaşlar, bugün ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Davul ve zurna eşliğinde Şişli ve Beşiktaş’ta bulunan banka genel müdürlükleri önüne gelen eylemciler, bir süre polisle tartıştı. Tartışmanın sonrasında polis eylemcilere banka önünde açıklama yapmaları için izin verdi. Ellerinde iç çamaşırları ve “Bankalar elimizde bir donumuz kaldı. Onu da siz almadan biz getirdik” yazılı pankartla gelen grup, bir süre banka önünde oturma eylemi yaptı. Ardından dövizzedeler adına Kadir Kocanoğlu bir açıklama yaptı. Kocanoğlu, “Buradan Başbakanımıza sesleniyorum; bankalar sizi kandırıyor. Biz bu işe çözüm istiyoruz. Bu işi de bir tek Başbakanımızı Recep Tayyip Erdoğan çözer. Ben 73 bin lira kredi çektim. 150 bin lira ödedim. Daha 150 bin lira borcum var. Başbakanımız bize lütfen randevu verin” dedi.

Dövizzede Serap Bobuş Bozan ise, “350 bin lira ödedim. Hala daha 350 bin lira borcum var. Mağduruz. Biz borcumuza sadığız. Ama buna bir çözüm getirilmesi gerek” diye konuştu.

Açıklamanın ardından eylemciler yanlarında getirdikleri iç çamaşırlarını banka önüne fırlattı. Eylemde ilginç görüntüler oluşurken, temizlik görevlileri eylem sonrası iç çamaşırlarını banka önünden topladı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:54

İLGİLİ HABERLER