Spor
  • 28.5.2006 02:47

BÖYLE HAKEM REZALETİ GÖRÜLMEDİ!..

Böyle hakem rezaleti şimdiye kadar görülmedi... Almanya’daki Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda sporcularımızın altın madalyaları adeta katlediliyor. Şampiyonanın birinci gününden sonra dün de 84 kiloda olimpiyat ikincimiz Bahri Tanrıkulu’nun İspanyol’la yaptığı maçta altın madalyası göstere göstere elinden alındı.

Tanrıkulu, sırasıyla Rus’u 4-2, Bosnalı’yı 4-0, Hollandalı’yı 5-1, Sloven’i 6-2 yendi. Finalde İspanyol Jon Garcia karşısında ilk iki devre puansız geçti. 3. devrede pauldung, neryo-çagi ve duit- vurdu ama sadece bunlardan 2 puan çıktı ve 3. devre 2-2 bitti.

Altın vuruşta hakemler, Tanrıkulu’nun pauldung’unu görmeyince maçı İspanyol’a verdiler. İkinci finalistimiz 72 kiloda Tuba Abuş da Fransız’ı 4-2, İspanyol’u 3-2 yenip, finalde İngiliz S.Stevenson’a 3-1 yenilip, gümüşte kaldı. Kürsüden indikten sonra Bahri Tanrıkulu, protesto amacıyla verilen cam plaketi yere fırlatıp, kırdı. Diplomayı da yırtıp attı. Hakemler, Hamide Bıkçın Tosun’un elenmesine neden olmuştu. Sabah seansında Federasyon Başkanı Yrd.Doç.Dr Metin Şahin, takımı çekme tehdidinde bulundu. Hakem komitesi söz verdi ama hakemler yapacaklarını yaptı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER