Kenya'nın Başkenti Nairobi'de çok ilginç bir gösteri düzenlendi.
Maaşlarını yetersiz bulup yüksek oranda zam içeren bir teklif hazırlayan milletvekillerine karşı halk ayaklandı.Nairobi'de parlamento binasının önünde toplanan göstericiler yanlarında bir anne domuz ve 12 yavrusunu getirdi.
Kenya'da domuz aç gözlülüğün simgesi olarak kabul ediliyor. Milletvekillerinin yüksek maaş talebini aç gözlülük olarak niteleyen göstericiler, yanlarında getirdikleri domuzları parlamento binasına sokmaya kalkıştı.
Üstlerine bir kova dolusu kan döktükleri domuzlarla binaya girmeye çalışan göstericiler karşılarında askeri buldu.
Askerler oldukça sert bir şekilde göz yaşartıcı bombalar kullanarak göstericileri püskürttü.
HABERVİTRİNİ ÖZEL
Böyle olay görülmedi!..

Hızlı Özet
“Askerler ve polisler şaşkına döndü.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ukrayna'ya ait bir Su-24 uçağı Khmelnytskyi'de düştü ve mürettebatı hayatını kaybetti
RBC-Ukrayna haber ajansı, Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne atıfta bulunarak, "Saat 19:00 civarında, Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin 7. Petro Franco Taktik Havacılık Tugayı'na ait bir Su-24M bombardıman uçağı düştü" açıklamasını yaptı.

"Bu kadar zengin olunca alçak sesle konuşabilirsin"
Fransa'da düzenlenen G7 zirvesi sırasında Trump ile Muhammed bin Zayed Al Nahyan arasında gerçekleşen görüşme, iki taraf arasında karşılıklı övgü ve iltifatlar nedeniyle geniş yankı uyandırdı.

Trump, İran'ın petrol satmasına izin verecek.
Anlaşmaya yakın bir kaynak New York Post'a verdiği demeçte, ABD'nin, Cuma günü gizlice imzalanacak mutabakat zaptlarının imza töreninden sonra başlaması planlanan 60 günlük müzakere süresi boyunca İran'ın petrol satışına başlayabilmesi için yaptırımlardan muafiyet sağlayacağını söyledi.

ABD'nin güneyinde şiddetli yağmurlar nedeniyle 16 milyon insan ciddi sel tehdidi altında.
NBC'nin haberine göre, ABD'nin güney-orta kesiminde en az 16 milyon nüfusa sahip bir bölge, devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle sel tehdidi altında.