Ekonomi
  • 29.4.2015 14:22

Boyner'e Katarlı ortak

Mevcut hissadarların rüçhan haklarının kısıtlanması yolu ile yapılacak sermaye artışının tamamı dünyanın önde gelen moda ve perakende sektörü yatırımcılarından Katar merkezli 'Mayhoola for Investments' fonu tarafından karşılanacağı bildirildi.

Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş.’den yapılan açıklamaya göre; Altınyıldız, Ay Marka, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık şirketlerini bünyesinde konsolide eden Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş. (BOYP) özkaynaklarını 885 milyon TL artırma kararı aldı. Mevcut hissedarların rüçhan haklarının kısıtlanması yöntemiyle yapılacak sermaye artışına Katar merkezli ‘Mayhoola for Investments’ tek yatırımcı olarak katılacak ve bu yatırım sonucunda BOYP’da yüzde 30,7 oranında hissenin sahibi olacak. Mayhoola’nın bu yatırımında danışmanlığını Katar’ın önde gelen yatırım bankalarından QInvest LLC yaptı.
Boyner Grup son 3 yılda YKM’nin yüzde 100’ünü, Boyner Büyük Mağazacılık hisselerinin yüzde 67’sini ve Beymen’in yüzde 50’sini satın alan Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları A.Ş., bu ortaklıkla sermaye yapısını güçlendirerek geçmişteki hisse alımları için gereken finansal kaynağı da sağlamış oldu. Sermaye artışının SPK ve ilgili diğer kurumlarca onayının sonrasında Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları’nın BİST’te halihazırda işlem gören hisselerinin oranı yüzde 14,5 olacak.

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner ortaklık ile ilgili; “Grubumuz üç yıl önce belirlediğimiz uzun vadeli stratejisini sistematik bir şekilde uyguluyor. “Mayhoola for Investments” ortaklığı ile özkaynak yapımızı güçlü büyüme hedeflerimizi destekleyecek hale getirdik. Ortaklığımızın perakende şirketlerimizin Türkiye’deki lider konumlarını güçlendirirken, uluslararası yatırımlar açısından da gelecek stratejilerimize büyük katkı sunacağına inanıyorum. 2015 ve sonrası sektörümüz için heyecan verici yıllar olacak. Müşterilerimizden aldığımız ilham ve güçlenen finansal yapımızla yeni nesil perakendede dünyaya örnek olacak ve ses getirecek yatırımlar planlıyoruz” dedi.

Katar merkezli özel bir yatırım şirketi olan ‘Mayhoola for Investments’ın lüks tüketim ve perakende sektörlerinde küresel ölçekte yatırımları var. Daha önce İtalyan moda devi Valentino’yu satın alması ile adını duyuran şirketin yine ünlü İtalyan erkek giyim markası ‘Pal Zileri’ ve İngiliz çanta üreticisi ‘Anya Hindmarch’ta da yatırımları bulunuyor. Şirket, Valentino’dan sonraki en büyük moda ve perakende yatırımını BOYP'a yapıyor. ‘Mayhoola for Investments’’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Türkiye’de moda ve perakende pazarına girmek konusunda çok istekliyiz. Boyner Grup’un bu amacımıza ulaşmak için en doğru yatırım olduğunu düşünüyoruz. Boyner markalarının Türkiye’de daha da büyümesini ve küresel pazarlara açılmasını görmek için sabırsızlanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

AY MARKA’DA DEĞERLENDİRME SÜRECI ASKIDA
Boyner Grup ayrıca bir süre önce stratejik alternatifleri değerlendirme kararı aldığını açıkladığı Ay Marka hisseleriyle ilgili değerlendirme sürecinin BOYP sermaye artışı SPK tarafından onaylanana kadar askıya alındığını duyurdu. Network, Fabrika Divarese ve Que markalarını bünyesinde barındıran Ay Marka’nın tamamı Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ’ye ait.

Boyner Grup içindeki şirketlerden BR Mağazacılık (Altınyıldız Classics), Morhipo.com ve Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları A.Ş. Boyner Holding çatısı altında yer alırken; Altınyıldız, Ay Marka, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık halka açık Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları A.Ş. altında konsolide ediliyor. Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları A.Ş.’nin 2014 yılı konsolide cirosu yıllık yüzde 20 büyümeyle 3,16 milyar TL olarak gerçekleşmişti. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:45

İLGİLİ HABERLER