Gündem
  • 10.8.2009 00:00

BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI DERLER!..

Ergenekon davasında ‘üst düzey yönetici’ iddiasıyla yargılanan emekli Orgeneral Şener Eruygur’un avukatlarının ‘Paşamız lehine tanıklık’ yapar mısın teklifine Ergenekon sanığı İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun verdiği cevap dikkat çekti. Eruygur’un avukatlarının tanıklık teklif ettiği Hilmioğlu’nun tanıklık yapamadan ‘sanık’ olması ise bir başka dikkat çeken nokta oldu.

TANIK OLAMADAN SANIK

Şener Eruygur’un avukatı Hüseyin Ersöz, 8 Eylül 2008 günü telefonda daha o günlerde Ergenekon soruşturmasına dahil edilmemiş olan Faktih Hilmioğlu’a “‘’Hocam, Şener Paşa için mahkemede tanık olur musunuz’’ sorusunu yöneltiyor. Tanık olmaya pek yanaşmayan Hilmioğlu ise “Tanık olursam bu seferde işte bozacının şeyi nedir şahidi bilmem şıracı falan filan hesabına da çevirirler” karşılığını veriyor. Hilmioğlu bu konuşmadan iki ay sonra Ergenekon davasının sanığı oldu.

‘NUR SERTER DE TANIK’

Avukat Hüseyin Ersöz: Bir tanık listesi oluşturuyoruz. Uygun görürseniz sizi de tanık olarak göstermek istiyoruz. Başka isimler de tanıklık yapacak. Nur Serter gibi.

Fatih Hilmioğlu: Hımm ya Şener Paşa için bir şey olurmu diye düşünüyorum da o bakımdan yani faydasımı daha fazla olur zararı mı daha fazla olur? ...İddianamede benim de ismim geçiyor ... iddianamede ismi geçen bi insanın oraya tanık sıfatıyla çıkmasında bir başka sıkıntı doğurabilir.

Fatih Hilmioğlu: Yani bunlar böyle işte bu seferde işte bozacının şeyi nedir şahidi bilmem şıracı falan filan hesabına da çevirirler yani.

Şener Paşa ile her yola giderim

Hilmioğlu ile Şener Eruygur’un avukatı arasındaki konuşmada Hilmioğlu’nun “Şener Paşa ile yola çıkmıştık. Rektör olarak işin içindeyiz” itirafı dikkat çekiyor. Hilmioğlu teknik takibe takılan konuşmasında “Şener Paşa’yla ben her yola giderim yani onu kendiside biliyor. Orda yani çok karşılıklı çok ciddi bi şekilde güvenimiz de var.

Yani ben tabi Şener Paşa için düşünüyorum yoksa zaten Şener Paşa’yla beraber yola çıkmıştık. Ondan sonra yani rektör olarak işin içerisindeyiz” diyor.

‘Kubilay olacaklar’

Ergenekon sanıkları Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’dan ele geçirilen ‘Rektörlerle Toplantı.pdf’ isimli dosya, 25 Ekim 2003’te Ankara’da rektörlerin de katılımıyla düzenlenen ve ‘Ordu Göreve’ pankartlarının açıldığı yürüyüşün Ergenekon’un darbe planlarının ikinci aşaması Ayışığı’nın bir ayağı olduğunu ortaya çıkarmıştı. İstanbul Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Erzurum Üniversitesi, Malatya Üniversitesi (Fatih Hilmioğlu), Trabzon Üniversitesi, Samsun Üniversitesi rektörlerinin 19 Eylül 2003’te Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’nda katıldıkları toplantıda konuşulanların yer aldığı dosyada ‘Rektörlerden 15-20’sinin Kubilay olmaya hazır olduğunu söyledikleri’ anlatılıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:51

İLGİLİ HABERLER