Gündem
  • 1.9.2013 00:28

Bozdağ: Bizim tavrımız hem insanidir hem vicdani

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sancaktepe Belediyesi tarafından yapılan Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Açılış programına Bozdağ’ın yanı sıra Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, AK Parti İstanbul milletvekilleri Metin Külünk, İdris Güllüce ve çok sayıda vatandaş katıldı.Açılışta bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin etrafında olup bitenlere, dünyada olanlara bakıldığında insanlığın, 21. yüzyılı yaşamasına rağmen hala insan ve hak eksenli, ilkesel bir bakışı ortaya koyamadığını ifade ederek, “İşte Suriye yanıyor. 100 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. İşte Mısır’da kıyamet kopuyor. Orada da zulüm var, orada da zalim var” dedi.Suriye’de 100 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini dile getiren Bozdağ, “Mısır’da hakeza binlerce insan zalimin zulmü sonucu hayatını kaybetmiş durumda ve yine ölümler devam ediyor. Ama o zaman hepimizin sorması lazım; Bu ölümleri durdurma güç ve kuvvetine sahip olan uluslar arası toplum, uluslar arası örgütler altına imza attıkları sözleşmelerin gereğini neden yapmıyorlar? İnsan hakları sözleşmeleri ölenler, dini başka, dili başka olunca ihlal edilmiyor mu? Diyelim ki ölen Müslüman olunca insan hakları sözleşmelerinin hükümleri çiğnenmemiş mi oluyor? İnsan hakları sözleşmesi hükümlerinin ihlal edilmesi için ölenlerin Hıristiyan veya Yahudi veya başka vatanlarda, başka yerlerdeki insanlar mı olması lazım? Eğer Suriye’de ve Mısır’da öldürülenler Müslüman olmasaydı, Birleşmiş Milletler ölü sayıcılığı yapmaya devam etmezlerdi, emin olun. Bir tedbir düşünürdü. Bir adım atardı. Bir çare bulurdu ve bu kanı durdururdu. Mısır’da da hakeza aynı şeyler olurdu” şeklinde konuştu.
Mısır ve Suriye’de yaşananlar nedeniyle Türkiye’nin takındığı tavrı eleştirenlerin olduğunu belirten Bozdağ, “Türkiye eğer bugün yaptığını yapmasaydı ölümle onları baş başa bırakacaktı. Onu yapmak mı doğru, yoksa yaşasınlar diye el uzatmak mı doğru? Yoksa bir insan 1 saniye daha fazla nefes alsın diye gayret etmek mi daha doğru? Biz insanları yaşatmaktan yana bir tavır koyduk. Bizim tavrımız hem insanidir hem vicdanidir. Doğru bir tavırdır. Suriye’de bu kadar ölüm varken hala çıkar hesabı yapanlar, hala siyasal hesap yapanlar, hala stratejik hesap yapanlar, hala taktik hesabı yapanlar bunun hesabını tarihe de, Allah’a da veremezler. Eğer kan varsa, gözyaşı varsa, bu kanı akıtanlar bundan mesul olduğu gibi, bunu durdurma güç ve kudretine sahip olup da durdurmayanlar da bundan mesuldür. Biz Türkiye olarak yapmamız gerek doğruyu yaptık. Doğru yerde duruyoruz. İç siyasi politik mülahazalarla bizi eleştirenler veya başka bir takım yönlerle değerlendirenler dönüp kendilerine bakmaları lazım. Bizim durduğumuz yer doğru bir yerdir. Onların durduğu yer doğru bir yer mi, iyi bakmaları lazım” dedi.
Konuşmaları ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mavi Marmara baskınında hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan’a plaket takdim etti. Daha sonra Bozdağ ve beraberindekiler kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi. Açılışın ardından Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Bozdağ’a gençlik merkezini gezdirdi. Bozdağ, girdiği sınıflarda öğrencilerle sohbet etti, öğretmenlerinden bilgi aldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER