Gündem
  • 14.5.2013 18:25

Bozdağ’dan Bahçeli’ye cevap

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, JW Marriott Otel’de düzenlenen Türk Keneş’i (Konseyi) Diaspora İşlerinden Sorumlu Bakanlar ve Kuruluş Başkanları toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “MHP Lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında ‘Suçluyu kayırma suçundan’ Başbakan Erdoğan, bazı bakanlar, bürokratlar ve 63 akil adam hakkında işlem yapılması için savcılığa başvuracaklarını açıkladı. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?” sorusuna cevap verdi.
Bozdağ, terörü bitirme, kanı durdurmanın Anayasal ve yasal olarak hükümetin görevi olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
“Hükümetimiz bugüne kadar terörle mücadele ve terörü sonlandırma konusunda görevlerini anayasa ve yasalar çerçevesinde yapmıştır. Bugün de bundan sonra da anayasa ve yasa çerçevesinde görevini yapmaya devam edecektir.”
Terörü bitirmek için uğraşmak, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü daha ileri taşımak, insanlar arasındaki kardeşliği kuvvetlendirmek, kanı durdurmak için uğraşmanın dünyanın hiçbir yerinde suç olarak nitelendirilemeyeceğini kaydeden Bozdağ, bunun takdir görmesi gereken bir davranış olarak görüldüğünü ifade etti. Ancak maalesef, MHP’nin ülkenin birliği ve bütünlüğü için uğraşmayı, terörü sonlandırmak, terörü bitirmek, kanı durdurmak için uğraşmayı suç sayacak bir tavır ortaya koyduğunu anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tamamen absürt bir yaklaşımdır. Milletimizin ülkemizin hayrına olan bir iştir. Ve doğru bir iştir. Sayın Bahçeli, kendi korkularına milletin inanmasını ve korkulara teslim olması için gayret ediyor. Korkarak, korkuları pompalayarak milletin korkulara teslim olmasını isteyerek ülkeye hizmet olmaz. Ülkeye hizmet özgüvenle cesaretle olur. Ülkenin hayrına yararına adımları atmak, atmadaki kararlılıkla olur. Hükümetimiz bu noktada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletimize hizmet konusunda kararlıdır. Özgüveniyle cesaretiyle milletimizin hayrına ve yararına olan adımları atmaya devam edecektir.”
Tarihin, Sayın Bahçeli ve arkadaşlarının yaptığı bu davranışı kaydedeceğini belirten Bozdağ, “Eminim milletimiz de kaydetmiştir” dedi. Bozdağ, “Dünyanın hiçbir yerinde ülkesinin birliği dirliği için uğraşmayı terörü bitirmek için, kanı durdurmak için uğraşmayı suç kabul eden ve bunun için suç duyurusunda bulunan hastalıklı bir yaklaşım yoktur olamaz da” dedi.

NAZİ DAVASINDA AYRIMCILIK İDDİALARI
Bozdağ, Almanya’da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) Davası’nda Alman ve Türklerin yargılanmasında ayrımcılığa gidildiği iddialarına ilişkin olarak ise şunları söyledi:
“Adil yargılanmayı olumsuz etkileyen açık bir durum söz konusu. Tabi suç işleyen Alman vatandaşı olduğu zaman ona ayrı bir muamele uygulamak suçu işleyen başka biri olduğu zaman ayrı bir muamele uygulamak eşitlik ilkesine aykırıdır. Hukuk ilkesi devleti ilkesine de aykırıdır. Suçlu oldukları iddia edilen Türk vatandaşlarının yargılanmasında onların kafes içerisinde geçirilmesi Almanya’daki ayrımcılığın, ötekileştirmenin ve Alman yargı sistemindeki kendi vatandaşları dışında suç işleyenler bakışın ne olduğunun somut bir göstergesidir.”
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER