Gündem
  • 11.5.2013 22:42

Bozdağ: Türkiye'nin geldiği noktadan rahatsız olanlar var

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalara ilişkin, "Türkiye'nin geldiği noktadan rahatsız olan çevreler, kesimler her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır ama Türkiye her türlü olumsuzluğun üzerinden gelecek güce ve kudrete sahiptir" dedi.
          Türkiye'nin tüm illerinde insanların bu olaylardan dolayı çok üzgün olduğunu belirten Bozdağ, şunları kaydetti:
     "Bu vesileyle olayda hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına, ailelerine, milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralananlara acil şifa diliyorum. Türkiye büyük bir devlet büyük ülkedir. Yakaladığı iyi havayı devam ettirecektir. Türkiye'nin geldiği noktadan rahatsız olan çevreler, kesimler her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır ama Türkiye her türlü olumsuzluğun üzerinden gelecek güce ve kudrete sahiptir. Şu anda İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Başbakan Yardımcımız Beşir Bey, olay yerine intikal etti, bir kısmı da belki yoldadır. Valimiz, güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız herkes olayın üzerinde, olayı gerçekleştirenleri tespit etmek ve yakalamak için her türlü çalışmayı, gayreti, çabayı gösteriyorlar. İnşallah kısa sürede bir netice elde ederler. Tabi bu saldırı nedeniyle insanımız arasına fitne fesat sokmak isteyenler, provoke etmek isteyenler olabilir. Ben buradan bir kez daha bütün insanlarımızın sağduyulu olmaya, devletlerine hükümetlerine güvenmeye davet ediyorum."
     Olayın üzerinde hassasiyet ve ciddiyetle durulduğunu vurgulayan Bozdağ, gereken neyse her şeyin eksiksiz yapıldığını söyledi.
     Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir gazetecinin olayın terör saldırısı olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, şunları söyledi:
     "Şu anda her ihtimal değerlendiriliyor. Bu değerlendirme ve araştırmalar sonucunda daha net bir şey söylenebilecektir. Ama bir şeyi ifade etmekte fayda var. Türkiye'mizin geldiği noktadan rahatsız olanlar var. Türkiye'mizin olumluya seyreden ikliminden rahatsız olanlar var. Bunlar her dönem oldu, şimdi de olacak yarın da olacaktır. Ama biz bunlara rağmen Türkiye'mizi daha ileri noktalara taşımak için gayret göstereceğiz. Bu olayın arkasında kimler var, nedir ne değildir ona dair çalışmalar bittikten sonra daha sağlıklı bir değerlendirme yapma imkanı olacaktır."
    
     Muhabir: Tolga Albay - Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER