Gündem
  • 25.5.2013 17:15

Bozdağ'dan CHP'ye 'alkol' göndermesi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’nın 1944’te parti içi genelgeyle içkiyi yıkıcı bir hareket olarak adlandırdığını belirterek, ’’CHP, gazete kupürlerini takip etmekten kendi arşivlerine bakmaya fırsat bulamıyor’’ diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, konuşmasında CHP’yi eleştirdi.

Bozdağ, ’’Biz gücümüzün kimden geldiğini biliyoruz ve o gücü muhafaza etmek için gece gündüz gayretin, çabanın, milletin hayrına ve yararına olan işlerin peşindeyiz. Onları hayata geçirmek, onları milletimizin hizmetine sunabilmek için gayretlerimiz elbette devam ediyor, bundan sonra da devam edecektir. Türkiye’nin ekonomisi güçlü bir noktadadır. Türkiye IMF’nin kapısında borç para dilenen bir ülke iken bugün IMF’yi Türkiye’den göndermiş, IMF’ye borcu sıfırlamış bir Türkiye’ye geldik. Dünün dilenci Türkiye’si bugün IMF’ye güle güle demiş bir Türkiye, işte millete hizmet böyle olur. Milleti IMF’ye rehin eden ederek değil, IMF’yi milletin sırtından indirip, sömürgesine son vermekle olur” dedi.

"CHP İFTİRA ATIYOR"

İki gün önce TBMM’de bir kanun teklifinin yasalaştığını, bu teklifin içerisinde önemli düzenlemeler olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ’’Cumhuriyet Halk Partisi bu teklifin Meclis’ten geçmemesi çok büyük bir gayret ve çabanın içerisinde oldu. Teklifin içerisinde neslimizi koruma adına atılmış önemli adımlar vardı. Getirdiğimiz şeyler, alkollü içki satan perakende yerlerin gece 22.00 ile sabah 06.00 arasında satış yapmaması, ikincisi 18 yaşından küçüklerin alkollü içki satan ve alkollü ile hizmet veren yerlerde çalışmaması ve çalıştırılmaması, üçüncü alkollü içkilerin 18 yaşından küçüklere satılmaması, dört alkollü içkileri insanımızı özendirecek reklamların yapılmaması, tanıtıcı işlerin yapmanın yasaklanması, promosyon adı altında başka birtakım yapılarla suretlerle insanlarımızı içkiye alıştıran ve onları alkolle bağımlı hale getirecek adımların atılmasına izin verilmemesi. Bu anlamda yaptığımız düzenlemelere baktığınızda, bunlar içki yasağı değildir. CHP özellikle bütün ekipleriyle şunu yapmak istiyor, AK Parti içki içilmesini yasaklayan karar aldı, kanun çıkardı, adım attı, bu koskoca bir iftardır. Bizim çıkardığımız kanun alkollü içki tüketilmesini yasaklayan bir kanun değildir. Amerika’nın, Avrupa’nın bu konudaki standartlarınınn Türkiye’ye taşıyan bir kanundur. ABD’de 21 yaşından küçüklere içi satılması yasaktır. Türkiye’ye baktığınızda içkiye başlama yaşının çok aşağı düştüğü çok aşikardır. Uyanık bir gençlik, ayık bir gençlik, elinde kitabı, kalemi, geleceğe daha iyi bakan bir gençlik yetiştirmek bizim vazifemizdir. Biz bu anlamda onu yapıyoruz. Yoksa kimsenin içmesine, alkol tüketmesine müdahale etmiyoruz, etmemiz doğru da değildir. Bizim yaptığımız bu alanda bir düzen getirmek, bir standart getirmektir” diye konuştu.

"CHP, GAZETE KUPÜRLERİNİ TAKİP ETMEKTEN ARŞİVLERİNE BAKMAYA FIRSAT BULAMIYOR"

Bugünkü CHP’nin dünkü CHP’den haberi olmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bu konuda elimde bir belge var. 31 Ağustos 1944’te CHP Genel Sekreteri adına İzmir Mebusu Rahmi Köken imzalı belgede diyor ki, ’Bazı kasabalarda açılan şehir kulüplerinin kumar ve içki alışkanlığını yaymakta olduğu anlaşılmıştır. Partili arkadaşların, şehir kulüplerinin bu zararlarının önleyecek şekilde hareket etmeye çalışmaları için vilayet idare heyetinin dikkatle alakasını rica ederim.’ CHP yönetimi resmi yazıda içkinin mekanlar konusunda içişleri bakanlığından tedbir alınmasını bile istiyor ve işte o satırlar. ’Bu gibi şehir kulüplerinin açılmasında ve idaresinde kumar ve içkiyi genişletecek ve memurlarımızı fena ihtiyatlara götürecek şekle girmemesi için idare amirlerince icap eden tedbirlerin alınması hususu dahiliye vekaletinden ayrıca rica edilmiştir.’ CHP’nin yayınladığı içki genelgesinde içki yıkıcı hareket olarak adlandırılıyor ve işte o son satır. ’Mahalli idare amirleriyle el ele vererek bu nevi yıkıcı hareketlerin önlenmesini önemle rica eder sevgi ve saygılarımı sunarım imza CHP Genel Sekreteri adına İzmir Mebusu Rahmi Köken tarih 31 Ağustos 1944’. O zamanki CHP, gençleri içkiden kurtarmak için parti içi genel yayınladığı gibi valiliklere de bu konuda da tedbir alması için ricada bulunuyor ve bunları yıkıcı hareket olarak değerlendiriyor ama parlamentoda konuşan CHP’lilere baktığınızda bambaşka şeyler söylüyorlar. Bir tanesi çıktı, bu kanun çıkarsa, ’Ülke bölünür’ dedi. Onların kendi tarihlerinden de haberi yok. Kaldı ki bugünkü CHP’in dünkü CHP’den haberi olmadığı da çok açıktır. Bambaşka bir CHP var karşımızda. Ne yaptığını bilmeyen, nasıl hareket ettiğini bilmeyen bir yapıyla karşı karşıyayız. Bunlar kendi kayıtlarında var. Arşivleri karıştırırlarsa oradan bu belgeyi bulabilirler ama belli ki gazete kupürlerini takip etmekten, kendi arşivlerini karıştırmaya vakitleri olmuyor. Bazı köşe yazarlarının görüşlerini emir telakki eden bir siyaseti hayata geçiriyorlar. Buradan diyorum ki biraz dönüp tarihinizdeki az da olsa iyi olan şeyler var, onlara bir bakın. Biz eleştiriyoruz yanlışlarını ama arada sırada bunun gibi takdir ettiğimiz uygulamaları da var. O zaman hiç olmazsa bu iyi şeyleri bugüne taşıyan bir anlayış ortaya koymak lazım. Bir siyaseti ortaya koymak lazım, bunu buradan bir kez daha CHP’ye hatırlatmak istiyorum’’ şeklinde konuştu.

KADIKÖY ÖRNEĞİ

Kadıköy Belediye Başkanlığının perakende içki satışını saat 22.00 ile sınırlandığına değinen Başbakan Yardımcısı Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadıköy Belediyesi saat 22.00’den sonra içki satışına izin vermeyen bir karar aldı. Gazetelerde yazmadı bunu, kimse görmedi bunu. CHP yaparsa laikliğe uygun, CHP’li bir belediye yaparsa ülkenin birlik ve dirliğine uygun ama AK Parti hükümeti yaparsa memleket bölünür, laiklik elden gider, işte şöyle olur, böyle olur gibi pek çok anlamsız cümle kurabiliyorlar.”

(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:01

İLGİLİ HABERLER