Yaşam
  • 31.8.2013 22:14

Boz'un konsderinde provakatör iddiası!

Konserde çıkan olaylar nedeniyle yarıda kesilen konserle ilgili yanlış anlaşılmalara yer vermemek için belediye tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada şu göreşlere yer verildi: 'Manisa Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkuyla kutlanılmasına yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda haftalardır kamuoyuna duyurusu yapılan ünlü sanatçı Murat Boz, Cumhuriyet Meydanı'nda sahne almıştır. Konser esnasında Zabıta Müdürlüğümüz'e bağlı ekiplerin gözlemlerine göre yaklaşık 15 kişilik bir grup konserin başlamasıyla beraber, meydanın arkasından sahne önüne kadar halkı rahatsız edecek şekilde yaklaşmıştır. Konser esnasında da ön sıralarda yer alan grup, taşkınlık yaparak özellikle kadınları rahatsız etmiştir. Ardından büyüyen olaylarla beraber söz konusu grup Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı personele zor anlar yaşatmıştır. Bariyerleri tekmeleyen grup, sözlü tacizlerle devam ettikleri provakasyonlarında sahneye pet şişe ve çeşitli materyaller atarak Murat Boz'un konserine devam etmesini engellemiştir. Sanatçı büyüyen olayların sonrasında sahneyi terketmiş, konserini noktalamıştır. Konserin bitmesinin ardından şiddetini daha da arttıran provakatörler, ekiplerin onları yatıştırma çabalarına karşılık vermemiş, gerek sözlü tacizlerine gerekse fiziksel şiddete devam etmiştir. Uzun süren olaylar sonunda meydan boşaltılmıştır.

Kamuoyunun dikkatini çekmek istediğimiz önemli husus, konser alanında Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından tüm güvenlik önlemlerinin alınmış olmasıdır. Fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen olaylar şiddetini arttırmıştır. Manisa Belediyesi'ni yıpratmak adına her türlü girişimde bulunan provakatörlerin halk konserinde de kendilerini göstermiş olmasının, Manisa halkı ve sahne alan sanatçı adına üzüntü verici olduğu açıktır.'

Belediye açıklamasında, emniyet müdürlüğünün inceleme başlatılması için girişimlerde bulunulduğu da belirtildi. Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 10 bin kişinin izlediği Murat Boz konserinde, taşkınlık yaptığı idida edilen ön sıralardaki bir gruba zabıta ekiplerinin biber gazıyla müdahale etmişti. Konseri izlemeyle gelen diğer vatandaşlarında biber gazından etkilenmesiyle ortalık savaş alanına dönmüş, konser yarıda kalmıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER