Spor
  • 28.6.2014 22:19

Brezilya Şili'yi penaltılarla eledi

Dünya Kupası 2. tur ilk maçında ev sahibi Brezilya, Şili'yi penaltı atışları sonrasında 4-3 mağlup ederek çeyrek finale çıkan ilk takım oldu. Dünya futbolunun en önemli ekiplerinden ev sahibi Brezilya, 120 dakika boyunca etkisiz bir futbol ortaya koyarken Şili'nin uzatmanın son dakikalarında ve son penaltıda olmak üzere iki topu direkten döndü. Normal süresi 1-1 biten karşılaşmada Brezilya adına golleri ilk yarıda David Luiz ve penaltılarda Neymar, Marcelo ve Luiz kaydetti. Şili'nin gollerini ise ilk yarıda Alexis Sanchez ve penaltılarda Aranguiz ve Diaz attı. Brezilya'da William ve Hulk penaltı atışından yararlanamazken Şili'de Hara, Alexis Sanchez ve Pinilla penaltılarda başarılı olamadı.

2014 Dünya Kupası 2. Tur maçında bu akşam Brezilya ile Şili karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatmaların 1-1 sana erdiği maçta Brezilya, penaltılarda Şili’yi 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.
Estadio Mineirao’daki karşılaşma Şili'nin vuruşuyla başladı. İlk dakikalarda daha fazla baskı kuran taraf Brezilya oldu ve 18. dakikada golü de buldu. Sağdan kullanılan köşe vuruşunda Thiago Silva'dan seken topu arka direkte Luiz vuruşunu yapmadan hemen önce topa müdahale eden Jara meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi. (1-0) İlk yarı bitmeden Şili beraberliği yakaladı. 32. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Sanchez, takımını beraberliği getiren golü kaydetti. (1-1) Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1’lik beraberlikle sona erdi.
İkinci yarıda Brezilya’nın baskısı hakimdi. Tekrar öne geçmek için büyük çaba sarf eden Brezilya birçok gol pozisyonunda girse de ağları havalandıramadı. Gol arayışını sürdüren Şili de gol kaydedemedi ve ikinci yarı da 1-1’lik eşitlikle geçince maç uzatmalara gitti.
Uzatma dakikalarında iki ekip de gol atabilmek için büyük çaba sarf etti. Birçok gol pozisyonuna giren takımlar bir birlerine üstünlük sağlayamadı ve maç penaltılara gitti.
Çekişmeli geçen maçın penaltıları da heyecan doluydu. İlk penaltı atışı için topun başına geçen Luiz, Brezilya’yı 1-0 öne geçirdi. Arından Şilili oyuncu Pinilla golü kaçırırken, Brezilyalı Willian ve Şilili oyuncu Sanchez de golü kaçırdı. Marcelo ise topu ağlara gönderdi ve Brezilya penaltılarda 2-0 öne geçti. Devam eden atışlarda Aranguiz topu ağlara gönderdi ve buna karşılık Hulk golü kaçırınca fark 1’e indi. (2-1) Diaz ise penaltıyı gole çevirdi ve durum eşitlendi. 2-2’lik eşitliğin sürdüğü sırada Neymar’ın golü ile Brezilya 3-2 öne geçti. Ardından topun başına geçen Şilili oyuncu Jara’nın vuruşunda top direkten döndü ve Brezilya penaltılarda rakibini 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.


KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

-Hara topun başında.... Direkten dışarıda top.... Brezilya tur atılıyor.... Ev sahibi Brezilya çeyrek finalde....
-Neymar topun başında... GOOLLLL.... (3-2 Pen.)
-Şili'de Diaz topun başında.... GOOLL... (2-2 Pen.)
-Hulk topa geliyor... Kaleci Bravo topu çıkardı...
-Şili'de Aranguiz topun başında... GOLLL... 2-1 (Pen.)
-Marcelo topun başında... GOOLLL... 2-0 (Pen.)
-Alexis Sanchez topun başında...Kaleci Cezar başarılı....
-Brezilya'da William topun başında....Dışarı attı....
-Şili'de Pinilla topun başında...Kaçırdı...
-İlk penaltıda topun başına Brezilya'dan Luiz geliyor... GOLL... 1-0 (Pen.)

-Uzatma bölümünün de son düdüğü geldi. Maç penaltılara kaldı.
-120. dakikada Şili galibiyete çok yaklaştı. Pinilla ceza sahası çizgisi üzerinden şutunu çekti top üst direkte patladı.
-Uzatmanın ilk yarısında son düdük geldi.
-103'de Hulk ceza sahası dışından kaleyi yokladı kaleci Bravo sert topu uzaklaştırmayı başardı.
-Uzatmanın ilk devresi sert ikili mücadeleler ve sonuca ulaşmayan atak girişimleriyle devam ediyor.
-90 dakikanın son düdüğü geliyor. Karşılaşma uzatmaya gidiyor.
-87'de Şili'de Vidal oyundan çıkarken Pinilla oyuna giriyor.
-83'de Brezilya Hulk'la çok etkili geldi. Çalımlarla ceza sahasına giren Hulk şutunu çekti kaleci Bravo harika bir refleksle topu çelmeyi başardı.
-72'de Brezilya'da bir değişiklik daha; Fernandinho oyundan çıkarken Ramires oyuna dahil oluyor.
-64. dakikada Şili gole çok yaklaştı. Vidal sağdan sert kesti Aranguiz vurdu kaleci Cezar topu güçlükle kornere çeldi.
-63'de Brezilya'da da değişiklik geldi. Fred ıslıklanarak oyundan çıkarken Jo oyuna dahil oldu.
-56'da Şili'de oyuna ilk müdahale geldi. Forvetteki Vargas oyundan çıkarken Hollanda'nın Twente takımında orta saha göbeğinde görev yapan Gutierrez oyuna girdi.
-55'de uzun pasta topla ceza alanında buluşan Hulk vurdu ve golü yaptı. Brezilyalılar sevinmeye başlamışlen hakem Webb, Hulk'un topu eliyle kontrol ettiği gerekçesiyle iptal etti.
-49'da Fernandinho ceza yayı çevresinden denedi top az farkla yandan auta çıktı.
-2. yarıya Brezilya başladı.
-İlk yarıda son düdük geliyor.
-İlk yarının uzatma dakikalarında Şili gole çok yaklaştı. Sanchez'in pasında Vargas topa vurdu ancak defans son anda topu kornere attı.
-GOOLL... Şili beraberliği yakaladı. Sol kanattan kendi yarı alanından taç atışı kullanan Brezilya hata yaparak topu kaptırdı. Alexis Sanchez ceza alanında topla buluştuktan sonra vuruşunu yaptı ve beraberliği getirdi. 1-1
-GOOLLL... 18'de kullanılan kornerde seken topu arka direkte David Luiz kaleye gönderdi. 1-0

-15'de Neymar orta sahadan kaptığı topla hızlı bir şekilde Şili ceza sahasına daldı. Şut açısı kapanınca pası tercih etti ancak defans araya girerek topu uzaklaştırdı.
-12. dakikada Hulk ve neymar ver kaçla Şili ceza sahasına girdi. Hulk ceza sahasında yerde kaldı hakem devam dedi.
-Maç karşılıklı faullerle oldukça sert başladı.
-Maça Şili başlıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:48

İLGİLİ HABERLER