Gündem
  • 30.5.2020 10:19

Brezilya'da Koronavirüs dehşeti!.. 1.124 ölü

Salgının ilk çıktığı günlerde virüs ile alay eden İsrail sevdalısı Brezilya Devlat Başkanı Bolsonaro, koronavcirüse karşı hiç bir önlem almayarak ülkesini adeta ateşe attı.
Dün Brezilya'da 27 bin kişi de Koronavirüse rastlandı bir günde ölü sayısı Amerika'yı da geçerek 1.124'e çıktı.

Brezilya'da corona virüs(Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 1124 artarak 27 bin 878'e yükseldi.

Brezilya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybı son 24 saatte 1124 artarak 27 bin 878'e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı 26 bin 928 artışla 465 bin 166'ya ulaştı.

Kovid-19 vakalarına ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya, dünyada da "ABD'nin ardından en fazla vaka tespit edilen ikinci ülke" konumunda bulunuyor.

APTAL BAŞKAN BOLSONARO SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARŞITI GÖSTERİLER DÜZENLEMİŞTİ
Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yeni tip korona virüse karşı alınan önlemlerin protesto edildiği bir gösteriye katıldı.
Korona virüsü ciddiye almayan ve "küçük bir grip" olduğunu ifade eden Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, başkent Brasilia'da korona virüs nedeniyle eyalet valileri tarafından uygulanan karantinanın kaldırılmasını talep eden protestocular tarafından düzenlenen gösteriye katıldı.

Sosyal mesafe kuralını bir kez daha çiğneyen Devlet Başkanı Bolsonaro, katıldığı gösteride maske takmazken sık sık öksürdü.

Askeri müdahale çağrısı

Orduyu korona virüs pandemisine karşı alınan önlemlere karşı müdahale etmeye çağıran yaklaşık 600 protestocu, Ordu Karargahının önünde toplanarak ülkede karantina önlemlerine destek veren Brezilya Ulusal Kongresi'ne askeri müdahale talebinde bulundu.

Askeri müdahale çağrısı

Güncellenme Tarihi : 30.5.2020 10:29

İLGİLİ HABERLER