Ekonomi
  • 11.3.2009 12:24

BROWN: G20 HAYAL KIRIKLIĞI YARATIRSA EKONOMİK FELAKET OLABİLİR

LONDRA - İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Lord Malloch Brown, önümüzdeki ay Londra'da yapılacak G20 zirvesinin sonucunun finansal piyasalarda hayal kırıklığı yaratması halinde, bütün dünya borsalarında ani düşüşler ortaya çıkabileceği ve büyük bir ekonomik felaket yaşanabileceği uyarısında bulundu.
G20 Zirvesi'nin hazırlıklarından sorumlu olan ve bu konuda Başbakan Gordon Brown adına ''özel temsilci'' olarak hareket eden Lord Malloch Brown, ''toplantı sonucunda ortaya dünya ekonomisini kurtarabilecek sağlam bir plan konulmalıdır ya da ortaya felakete eş değerde ekonomik sonuçlar çıkabilir'' dedi.
İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ı da uyaran Malloch Brown, ev sahibi Başbakan'ın zirvenin başarısız olmasının bedelini ödeyemeyeceğini savundu.
Lord Malloch Brown, ''Beklentiler öylesine yükseltildi ki, olası bir başarısızlığın sonuçları dramatik olabilir'' derken, ''Eğer güç içermeyen, sadece yatıştırıcı nitelikteki bir sonuçla ortaya çıkarsak, 3 Nisan'da piyasaların felaket sınırına gireceğinden hiç kuşkum yok'' dedi.
Eski BM Genel Sekreter yardımcılarından olan Lord Malloch Brown sorunları en açık ve sade biçimde dile getirmesiyle tanınıyor. Bu nedenle de sözleri Muhafazakar Parti tarafından da ciddiye alındı. Muhafazakar partili gölge Maliye Bakanı George Osborn, Başbakan Brown'ın Lord Malloch Brown'ın Londra Zirvesi'ne ilişkin beklentilerin yükseltilmesiyle ilgili görüşlerini ciddiye alınması gerektiğini bildirdi.
Bu arada İngiliz basını, kabinede aynı görüşü paylaşan ancak yüksek sesle dile getirmeyen pek çok Bakan'ın bulunduğunu, bu kişilerin de ''Başbakan'ın Zirve ile ilgili beklentileri çok yükselttiği görüşünde'' olduklarını kaydetti. Bu kesimlerin de başarısızlığın Zirve'yi bir tehlike haline getirebileceğini belirttikleri öne sürüldü.
Londra'da yapılacak G20 Gelişmiş Ülkeler Zirvesi 19 milyon sterline mal olacak. İngiltere Dışişleri Bakanlığı Zirve'nin bir başarı olacağını, bu nedenle de yapılan yatırıma değeceğini savunuyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:20

İLGİLİ HABERLER