Spor
  • 2.9.2013 01:11

Bruma gelecek aslan kanatlanacak

Hazırlık maçlarından bu yana takımın genel performans analizini yapan Terim, kanatları kullanmaya karar verdi. Yeni sistem 4-2-3-1 oluyor, transferi imza aşamasına gelen Bruma sağ çizgiye geçiyor. Burak ve Drogba ise dönüşümlü oynayacak..

Galatasaray’daki transfer rüzgarı, oyun planlarını da tamamen değiştiriyor. 2011-2012 sezonuna 4-1-4-1’le başlayan, birkaç hafta sonra 4-4-2’ye dönerek takımı şampiyonluğa taşıyan teknik patron Fatih Terim, geçen sezonun ikinci yarısında Sneijder ve Drogba transferleriyle 4-3-1-2’ye geçiş yapmıştı. Bu sezon ise hem Emirates Kupası’nda hem de Süper Kupa Finali’nde 4-2-3-1 oynatan Terim, buna karşın ligde Drogba-Burak ikilisini görevlendirerek 4-3-1-2’ye geri dönmüştü. Ancak hoca durumdan memnun değil, başkan Ünal Aysal’dan kanat transferi istemesinin sebebi de oyun düzenindeki değişiklik planı. Bu doğrultuda transferi imza aşamasına getirilen Bruma’nın yarın resmen Sarı-Kırmızılı kulüp tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Hücuma renk katacak

Galatasaray bu transfer için 10-12 milyon Euro arasında bir bonservis bedeli ödeyecek ve anlaşma 4 yıllık olacak. Terim, 18 yaşındaki solak futbolcuyu, yeni sistem 4-2-3-1’in sağ kanadında ters ayakla oynatmayı düşünüyor. Portekizli futbolcunun sürati, tekniği ve uzaktan şutlarıyla hücuma çeşitlilik kazandıracağına inanan tecrübeli hoca, Burak-Drogba ikilisini ise artık dönüşümlü olarak kullanacak. 4 yıllık mutabakat sağlanan Bruma’nın da, Terim’in planlarından haberdar olduğu ileri sürüldü.     

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:20

İLGİLİ HABERLER